ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλεύρης: Θα κινηθούμε νομικά κατά της Πισπιρίγκου αν έχει συκοφαντήσει το ιατρικό προσωπικό

Πλεύρης: Θα κινηθούμε νομικά κατά της Πισπιρίγκου αν έχει συκοφαντήσει το ιατρικό προσωπικό
Πλεύρης: «Θα κινηθούμε νομικά εναντίον της κατηγορουμένης γιατί δεν έχει δικαίωμα να συκοφαντεί γιατρούς» ΙΝΤΙΜΕ

Παρέμβαση για την υπόθεση του θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας, έκανε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, προειδοποιώντας πως «θα κινηθούμε νομικά εναντίον της Ρούλας Πισπιρίγκου αν έχει συκοφαντήσει γιατρούς ή νοσηλευτές». 

Όπως είπε στον Realfm 97,8 ο κ. Πλεύρης όταν ρωτήθηκε για την απολογία της 33χρονης κατηγορουμένης και τις φερόμενες αναφορές στις ευθύνες σε ιατρικό προσωπικό για τον θάνατο της 9χρονης:

«Εγώ ως νομικός σέβομαι το υπερασπιστικό δικαίωμα του κάθε ανθρώπου που είναι κατηγορούμενος ό,τι κι αν έχει κάνει. Δεν θα επιτρέψω όμως στο όνομα καμίας υπερασπιστικής γραμμής να θίγονται γιατροί, νοσηλευτές και νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Επειδή έχω ακούσει τις αναφορές που γίνονται τις δημοσιογραφικές, άμεσα θα αναζητήσουμε με τον νόμιμο τρόπο να δούμε τι έχει ειπωθεί και αν έχουν ειπωθεί αυτά που περιγράφονται και ακούμε θα κινηθούμε νομικά εναντίον της κατηγορουμένης γιατί δεν έχει δικαίωμα να συκοφαντεί γιατρούς» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης.

«Το τι έχει πράξει θα το βρει η δικαιοσύνη. Είναι κάτι που μας έχει σοκάρει όλους, από εκεί και πέρα όποια ευθύνη έχει αν προσπαθήσει να την μεταφέρει με ψευδείς κατηγορίες σε βάρος γιατρών, νοσηλευτών και νοσοκομείου δεν θα μείνουμε απαθείς. Θα κινηθούμε με τις νομικές διαδικασίες διότι επιτέλους δεν μπορούν να θίγονται και απλώς να παρακολουθούμε. Ήδη σας λέω έχω δώσει την εντολή προκειμένου να συλλεγούν τα στοιχεία, γιατί η ανάκριση έχει μια μυστικότητα και πρέπει με νόμιμο τρόπο να παραλάβουμε τι έχει ειπωθεί σε βάρος του νοσοκομείου και αν έχουν ειπωθεί αυτά που επιβεβαιώνονται από τις δημοσιογραφικές πηγές, θα κινηθούμε νομικά εναντίον της κατηγορουμένης. Θα λογοδοτήσει όχι μόνο για τις τυχόν απεχθείς πράξεις που κατηγορείται αλλά και για συκοφαντίες σε βάρος γιατρών και νοσηλευτών» πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ