ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύντομη συνάντηση Δένδια-Τσαβούσογλου στο περιθώριο της συνόδου των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ για την Ουκρανία

Σύντομη συνάντηση Δένδια-Τσαβούσογλου στο περιθώριο της συνόδου των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ για την Ουκρανία
Νίκος Δένδιας και Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες Evelyn Hockstein, Pool via AP

Για την κατάσταση στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή συζήτησαν ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος, Δένδιας, και ο Τούρκος ομόλογός του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε σύντομη συνάντηση που είχαν στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, όπως αναφέρει το ΥΠΕΞ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ο κ. Δένδιας είχε δηλώσει προσερχόμενος στη σύνοδο ότι η Ελλάδα πρόκειται να ζητήσει τη διερεύνηση εγκλημάτων πολέμου στη Μαριούπολη από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Ειδικότερα, ο κ. Δένδιας δήλωσε:

«Η Ελλάδα θα ζητήσει από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης να διερευνήσει εγκλήματα πολέμου που διενεργήθηκαν στη Μαριούπολη».

«Η Ελλάδα έχει ειδικό ενδιαφέρον για τη Μαριούπολη, λόγω της ελληνικής κοινότητας άνω των 100.000 ατόμων εκεί. Πέραν αυτού, θα ζητήσω από τους ομολόγους μου στη Συμμαχία να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν να βοηθήσουν την Ουκρανία και να προστατεύσουν την Οδησσό, ούτως ώστε η Οδησσός να μην έχει τη μοίρα της Μαριούπολης».

CNN Greece Liveblog: Ενημερωθείτε για όλες τις εξελίξεις του πολέμου στην Ουκρανία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ