ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρεσβεία της Ουκρανίας: Ρωσική προπαγάνδα ότι το τάγμα Αζόφ είναι παραστρατιωτική μονάδα

Πρεσβεία της Ουκρανίας: Ρωσική προπαγάνδα ότι το τάγμα Αζόφ είναι παραστρατιωτική μονάδα
«Το τάγμα εθελοντικής στρατιωτικής μονάδας Αζόφ σχηματίστηκε το 2014 ως απάντηση στη ρωσική προσπάθεια να συντρίψει τη σταθερότητα της περιοχής του Ντόνετσκ» αναφέρει η ουκρανική πρεσβεία INTIME

Μετά τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το γεγονός ότι μαχητής του τάγματος Αζόφ μίλησε στη Βουλή, η ουκρανική πρεσβεία προέβη σε δήλωση, χαρακτηρίζοντας «ρωσική προπαγάνδα» πως το τάγμα Αζόφ είναι παραστρατιωτική μονάδα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ουκρανική πρεσβεία, «η Ρωσία προσπάθησε να "φυτεύσει" στα ελληνικά μυαλά τον μύθο ότι το τάγμα Αζόφ είναι μια παραστρατιωτική ανεξάρτητη μονάδα που δρα στη Μαριούπολη χωρίς πειθαρχία» ωστόσο στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι «το τάγμα εθελοντικής στρατιωτικής μονάδας Αζόφ σχηματίστηκε το 2014 ως απάντηση στη ρωσική προσπάθεια να συντρίψει τη σταθερότητα της περιοχής του Ντόνετσκ».

Αναλυτικά το σχόλιο του του Πρέσβη της Ουκρανίας Σέργκι Σουτένκο σχετικά με το βίντεο που προβλήθηκε κατά την ομιλία του Προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο ελληνικό Κοινοβούλιο:

«Για περισσότερα από 8 χρόνια και ειδικά από την έναρξη του πολέμου της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, ο ουκρανικός λαός και οι Ένοπλες Δυνάμεις μας υπερασπίζονται γενναία τον άμαχο πληθυσμό στο έδαφός μας, την ελευθερία και τη δημοκρατία στην Ευρώπη.

»Η ρωσική μηχανή προπαγάνδας στοχοποιεί τα μυαλά των ελεύθερων ανθρώπων. Όχι μόνο θολώνει την πραγματικότητα, διαστρεβλώνοντας γεγονότα, αλλά δημιουργεί μια τρομακτική ατμόσφαιρα μίσους και φόβου.

»Σήμερα οι Ρώσοι αξιωματούχοι και οι προπαγανδιστές αρνούνται το απόλυτο γεγονός της επιθετικότητας και της στρατιωτικής εισβολής στη χώρα μας και συνεχίζουν να λένε κραυγαλέα ψέματα και να συγκαλύπτουν τα εγκλήματα πολέμου και τα εγκλήματά τους κατά της ανθρωπότητας, όπως είχε δει ο κόσμος στο Μπούτσα.

»Προκειμένου να αποσπάσει την προσοχή της Δύσης από την τεράστια ανθρωπιστική καταστροφή που προκλήθηκε από την εισβολή, ειδικά στη Μαριούπολη, η Ρωσία χρησιμοποιεί ένα ευρύ φάσμα τεχνικών παραπληροφόρησης.

»Για πολλά χρόνια η Ρωσία προσπάθησε να "φυτεύσει" στα ελληνικά μυαλά τον μύθο ότι το τάγμα Αζόφ είναι μια παραστρατιωτική ανεξάρτητη μονάδα που δρα στη Μαριούπολη χωρίς πειθαρχία.

»Δηλώσαμε σε πολλές περιπτώσεις, ότι στην πραγματικότητα, το τάγμα εθελοντικής στρατιωτικής μονάδας Αζόφ8 σχηματίστηκε το 2014 ως απάντηση στη ρωσική προσπάθεια να συντρίψει τη σταθερότητα της περιοχής του Ντόνετσκ και των πόλεων της. Έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανακατάληψη της πόλης της Μαριούπολης το 2014 και μεταρρυθμίστηκε πλήρως και ενσωματώθηκε στην Εθνική Φρουρά της Ουκρανίας υπό αυστηρή διοίκηση και υπαγόμενη στο Υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας. Δεδομένου ότι η πόλη της Μαριούπολης όλα αυτά τα χρόνια απολάμβανε ειρηνικές και ακμάζουσες στιγμές.

»Από τη ρωσική εισβολή, το τάγμα Αζόφ διαδραματίζει βασικό ρόλο στην υπεράσπιση του άμαχου πληθυσμού σε μια από τις πιο σκληρές μάχες για τη Μαριούπολη, η οποία παραμένει ουκρανική λόγω των προσπαθειών της.

»Το βίντεο, που απεικονίζει απλούς πολίτες της Ουκρανίας, ελληνικής καταγωγής, δύο στρατιώτες της Εθνοφρουράς της Ουκρανίας, εκ των οποίων ο ένας είναι από το τάγμα Αζόφ, δείχνει την απόλυτη θέληση να υπερασπιστούν την πατρίδα τους και τον άμαχο πληθυσμό της Μαριούπολης και δεν έχει καμία σχέση με αυτούς.

»Ναζιστικές πράξεις οι Ρώσοι διαπράττουν στη γη μας και εναντίον του λαού μας.

Διαβάστε επίσης:

Ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή: Σφοδρές αντιδράσεις για την παρουσία μαχητή του Τάγματος Αζόφ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ