ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκρέκας: Αυξάνεται η δυναμικότητα αποθήκευσης LNG στη Ρεβυθούσα

Σκρέκας: Αυξάνεται η δυναμικότητα αποθήκευσης LNG στη Ρεβυθούσα
Σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα, δρομολογείται άμεσα η επέκταση της δυναμικότητας του σταθμού αεριοποίησης LNG στη Ρεβυθούσα με την προσθήκη μίας τέταρτης πλωτής αποθήκης INTIME NEWS

Διαβεβαιώσεις ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει τυχόν πρόσθετους οικονομικούς μηχανισμούς για τον περιορισμό της επίδρασης των τιμών του αερίου στις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας, έδωσε την Παρασκευή στη Βουλή η Επίτροπος Ενέργειας Κάντρι Σίμσον.

«Το πλαφόν των τιμών για το φυσικό αέριο είναι μια λύση, υπάρχουν όμως κι άλλες λύσεις που εξετάζονται και τον Μάιο θα υπάρξει μια πρόταση από πλευράς μας», ανέφερε, εκτιμώντας πως οι τιμές θα παραμείνουν υψηλές για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Σε αφορά στον αγωγό East Med, είπε ότι χρηματοδοτούνται κάποιες μελέτες.

Από την πλευρά ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τη θωράκιση της χώρας από τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα, δρομολογείται άμεσα η επέκταση της δυναμικότητας του σταθμού αεριοποίησης LNG στη Ρεβυθούσα με την προσθήκη μίας τέταρτης πλωτής αποθήκης. Πρόκειται, όπως είπε, για μια επένδυση που μπορεί να αυξήσει τη δυναμικότητα αποθήκευσης από 225.000 σε πάνω από 350.000 κ.μ. ημερησίως. Παράλληλα, εξετάζεται η αύξηση του ρυθμού αεριοποίησης στον σταθμό της Ρεβυθούσας κατά 12% για την κάλυψη των αιχμών ζήτησης φυσικού αερίου.

«Θωρακίζουμε ενεργειακά τη χώρα με τη δημιουργία των νέων σταθμών LNG στην Κόρινθο και την Αλεξανδρούπολη και προωθούμε την αποθήκευση αερίου στην Ιταλία για τη διατήρηση στρατηγικής εφεδρείας και την υποθαλάσσια αποθήκη στην Καβάλα στην οποία θα επιδιώξουμε και συμβατότητα με το υδρογόνο», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ