ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποσύρει το ΜέΡΑ25 την εμπιστοσύνη του στον Πρόεδρο της Βουλής

Αποσύρει το ΜέΡΑ25 την εμπιστοσύνη του στον Πρόεδρο της Βουλής
«Δυστυχώς, ο Πρόεδρος της Βουλής δεν προστάτευσε τη Βουλή των Ελλήνων όταν ο κ. Ζελένσκι την μετέτρεψε σεθέατρο αισχρής ναζιστικής προπαγάνδας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΜέΡΑ25

Σφοδρή επίθεση στον Πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, ότι δεν διέκοψε την παρέμβαση του ελληνικής καταγωγής μαχητή του Τάγματος Αζόφ, εξαπολύει το ΜέΡΑ25 κάνοντας γνωστό ότι αποσύρει την εμπιστοσύνη του από το πρόσωπο του.

Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25

«Δυστυχώς, ο Πρόεδρος της Βουλής δεν προστάτευσε τη Βουλή των Ελλήνων όταν ο κ. Ζελένσκι την μετέτρεψε σεθέατρο αισχρής ναζιστικής προπαγάνδας. Όχι μόνο ο κ. Τασούλας δεν διέκοψε, ως είχε ιερή υποχρέωση, τηνπροσβλητική για το Κοινοβούλιο φιέστα Ζελένσκι-Αζόφ, αλλά και όρθιος τους χειροκρότησε στο τέλος – μαζί με τονκ. Μητσοτάκη, ο οποίος εξελίσσεται στον πιο επικίνδυνο εκλεγμένο Πρωθυπουργό της μεταπολεμικής περιόδου.

Στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, που έλαβε χώρα αμέσως μετά, οι εκπρόσωποι του ΜέΡΑ25 σε αυτήν, Σοφία Σακοράφα και Κλέων Γρηγοριάδης, απαίτησαν από τον Πρόεδρο της Βουλής να καταδικάσει δημόσια τοσυμβάν, έστω και καθυστερημένα. Εκείνος απέρριψε το αίτημα, εναρμονιζόμενος πλήρως με την επιχείρηση«κανονικοποίησης» και ξεπλύματος των Ναζί του Αζόφ – μια επιχείρηση που, από εχθές, επιχειρούν από κοινούκυβέρνηση και ολιγαρχικά Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης.

Η άρνηση του κ. Τασούλα να καταδικάσει την προσβολή προς το Κοινοβούλιο του κ. Ζελένσκι, και την παρουσία σεαυτό του Ουκρανού Χρυσαυγίτη, δεν μας αφήνει κανένα περιθώριο: Η Κ.Ο. του ΜέΡΑ25, που σημειωτέον υπερψήφισε τον κ. Τασούλα για Πρόεδρο της Βουλής, ως είθισται, αποσύρει την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπό του. Καλούμε τις Κ.Ο. των υπόλοιπων κομμάτων να αναλογιστούν την κατάσταση και να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ