Γεωργιάδης: Μελετάται η μείωση ΦΠΑ στο 6% σε βασικά είδη διατροφής
Την μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής εξετάζει η κυβέρνηση ως αντισταθμιστικό μέτρο στην ακρίβεια.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ: «Το σενάριο υπάρχει στο τραπέζι και η μείωση του ΦΠΑ εξετάζεται από το υπουργείο Οικονομικών. Το αν θα γίνει η όχι είναι απόφαση του οικονομικού επιτελείου που πρέπει να λάβει υπόψιν του κι άλλους παράγοντες».
«Εξ όσων γνωρίζω μελετάται να μειωθεί σε ορισμένα είδη στο 6%», πρόσθεσε.
Παράλληλα εξήγησε ότι δεν είναι δυνατό κάθε εβδομάδα να ανακοινώνονται κάποια μέτρα από την κυβέρνηση, γιατί τότε θα χαθεί ο έλεγχος.
«Πρέπει δώσουμε λίγο χρόνο να δούμε πως θα πάνε τα μέτρα που ψηφίσαμε, πρέπει να χειριστούμε αυτή την κρίση σαν μαραθωνοδρόμοι και όχι σαν ''κατοστάρηδες'' ».
«Ξέρουμε ότι ο κόσμος περνάει δύσκολα, με αυτό τον πληθωρισμό θα ήταν τρελό να μην το παραδεχτούμε» σημείωσε ο υπουργός.
Μιλώντας για την αισχροκέρδια, είπε πως από την άλλη Δευτέρα θα αρχίσουν να δημοσιοποιούνται ονόματα εταιριών που αισχροκερδούν.
Τουρίστρια τραυματίστηκε από ρεύμα τουρμπίνας αεροσκάφους στη Σκιάθο - Επείγουσα αεροδιακομιδή
22:26
Τροχαία: 36 συλλήψεις οδηγών την τελευταία εβδομάδα στην Αττική - Οι 17 είχαν καταναλώσει αλκοόλ
22:15
Ουκρανικά πλήγματα σε ενεργειακούς στόχους στην Ζαπορίζια: Χωρίς ρεύμα πολλές περιοχές
22:04
Θλίψη στα Τρίκαλα για τον θάνατο βρέφους 15 μηνών: Κατέληξε παρά τις προσπάθειες των γιατρών
21:54