Γεωργιάδης: Μελετάται η μείωση ΦΠΑ στο 6% σε βασικά είδη διατροφής
Την μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής εξετάζει η κυβέρνηση ως αντισταθμιστικό μέτρο στην ακρίβεια.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ: «Το σενάριο υπάρχει στο τραπέζι και η μείωση του ΦΠΑ εξετάζεται από το υπουργείο Οικονομικών. Το αν θα γίνει η όχι είναι απόφαση του οικονομικού επιτελείου που πρέπει να λάβει υπόψιν του κι άλλους παράγοντες».
«Εξ όσων γνωρίζω μελετάται να μειωθεί σε ορισμένα είδη στο 6%», πρόσθεσε.
Παράλληλα εξήγησε ότι δεν είναι δυνατό κάθε εβδομάδα να ανακοινώνονται κάποια μέτρα από την κυβέρνηση, γιατί τότε θα χαθεί ο έλεγχος.
«Πρέπει δώσουμε λίγο χρόνο να δούμε πως θα πάνε τα μέτρα που ψηφίσαμε, πρέπει να χειριστούμε αυτή την κρίση σαν μαραθωνοδρόμοι και όχι σαν ''κατοστάρηδες'' ».
«Ξέρουμε ότι ο κόσμος περνάει δύσκολα, με αυτό τον πληθωρισμό θα ήταν τρελό να μην το παραδεχτούμε» σημείωσε ο υπουργός.
Μιλώντας για την αισχροκέρδια, είπε πως από την άλλη Δευτέρα θα αρχίσουν να δημοσιοποιούνται ονόματα εταιριών που αισχροκερδούν.
Πλοίο που κατευθυνόταν προς την Ουκρανία επλήγη στα ανοιχτά των ρουμανικών ακτών
13:53
Συνελήφθη στη Ρόδο 38χρονος διεθνώς διωκόμενος με Ερυθρά Αγγελία της Interpol
13:44
Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ ξάφνιασε θαυμαστές των Beatles στο Λίβερπουλ
13:33
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Ελλάδα ηγετική δύναμη στον τομέα της αντιτρομοκρατίας
13:26