ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιπαράθεση Χατζηδάκη-ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο «Δουλειές Ξανά»

Αντιπαράθεση Χατζηδάκη-ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο «Δουλειές Ξανά»
Ο Κωστής Χατζηδάκης χαρακτήρισε αστειότητες τις καταγγελίες περί μετατροπής του ΟΑΕΔ σε δημόσια υπηρεσία και υπεραμύνθηκε των εισοδηματικών κριτηρίων για τα ωφελήματα των ανέργων INTIME

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ ότι με τη ρητορική του καλύπτει αθέμιτες πρακτικές εξαπέλυσε στη Βουλή ο Κωστής Χατζηδάκης.

Στη συζήτηση του νομοσχεδίου «Δουλειές Ξανά» ο υπουργός Εργασίας που δέχθηκε κριτική από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα την αξιωματική αντιπολίτευση, πέρασε στην αντεπίθεση χαρακτηρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ πολιτικό «χορηγό» της κυβέρνησης.

Τον επέκρινε δε, ότι με τη στάση που υιοθετεί υπέρ όσων επωφελούνται από τις πολιτικές του ΟΑΕΔ, αν και δεν το δικαιούνται, καλύπτει αθέμιτες πρακτικές. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε, 40.000 πολίτες με εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ, έπαιρναν για χρόνια το επίδομα ανεργίας.

Ο Κωστής Χατζηδάκης χαρακτήρισε αστειότητες τις καταγγελίες περί μετατροπής του ΟΑΕΔ σε δημόσια υπηρεσία και υπεραμύνθηκε των εισοδηματικών κριτηρίων για τα ωφελήματα των ανέργων, όπως συμβαίνει για παράδειγμα με το επίδομα θέρμανσης. Επεσήμανε δε, ότι ικανοποιείται το αίτημα της ΓΣΕΕ και των εργοδοτών να μετέχουν στο Εθνικό Συμβούλιο Δεξιοτήτων με δικαίωμα ψήφου.

«Τα greek statistics του κ. Χατζηδάκη οδηγούν σε διάλυση τον ΟΑΕΔ», υποστήριξε από τον ΣΥΡΙΖΑ η Θεανώ Φωτίου, ενώ για νομοσχέδιο «νεοφιλελεύθερης κοπής» έκανε λόγο ο Γιώργος Μουλκιώτης από το ΚΙΝΑΛ. Εκτρωματικό χαρακτήρισε το νομοσχέδιο το ΚΚΕ.

Το νομοσχέδιο καταψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25, ενώ το ΚΙΝΑΛ και η Ελληνική Λύση επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στη συζήτηση στην Ολομέλεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ