ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Σύγκληση Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για την έκρηξη των τιμών ενέργειας

ΣΥΡΙΖΑ: Σύγκληση Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για την έκρηξη των τιμών ενέργειας
Η ΔΕH και οι άλλοι πάροχοι ενέργειας εφαρμόζουν απαράδεκτη τιμολογιακή πολιτική εις βάρος των καταναλωτών, αναφέρουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ INTIME / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τα φαινόμενα αισχροκέρδειας στην αγορά ενέργειας, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με επιστολή των βουλευτών του που μετέχουν στην Επιτροπή, προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να κληθεί προς ακρόαση ο Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) σε σχέση με την έκρηξη των τιμών ενέργειας, τις στρεβλώσεις στην αγορά ενέργειας και την παρουσία πρακτικών χειραγώγησης της αγοράς.

Η επιστολή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ:

ΠΡΟΣ TΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ
ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ κ. Αθανάσιο Μπούρα
ΘΕΜΑ: «ΑΙΤΗΜΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ TA ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕ ΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ»


Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Με την παρούσα επιστολή, σας ζητάμε να συγκαλέσετε έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών, κατά το άρθρο 43 Α του Κανονισμού, προκειμένου να κληθεί ο Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) σε σχέση με την έκρηξη των τιμών ενέργειας, τις στρεβλώσεις στην αγορά ενέργειας και την παρουσία πρακτικών χειραγώγησης της αγοράς.
Η ΔΕH και οι άλλοι πάροχοι ενέργειας από το 2020 εφαρμόζουν μία απαράδεκτη τιμολογιακή πολιτική εις βάρος των καταναλωτών, με ακραία φαινόμενα αισχροκέρδειας και υπερκερδών και με διεύρυνση των περιθωρίων κέρδους εις βάρος όλων των καταναλωτών, από την οποία προκύπτουν υψηλά λειτουργικά κέρδη, όπως τα 871,7 εκατ. ευρώ της ΔΕΗ το 2021 και τα υπερκέρδη των άλλων παρόχων.
Το θέμα αυτό, που είναι κρίσιμο για την προστασία τόσο του λαϊκού εισοδήματος όσο και της πορείας της οικονομίας, πρέπει να συζητηθεί σε βάθος στην Επιτροπή μας.

Οι Βουλευτές και μέλη της
Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας


Βούτσης Νικόλαος

Κατρούγκαλος Γιώργος

Λάππας Σπυρίδωνας

Ξανθόπουλος Θεόφιλος

Πολάκης Παύλος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ