ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παναγιωτόπουλος: Ο σμηναγός Μπαλταδώρος ταυτίστηκε με τα ιδανικά της Πατρίδας

Παναγιωτόπουλος: Ο σμηναγός Μπαλταδώρος ταυτίστηκε με τα ιδανικά της Πατρίδας
«Δεν θρηνούμε. Τον τιμούμε με υπερηφάνεια. Ταυτίστηκε με τα ιδανικά της Πατρίδας. ΑΘΑΝΑΤΟΣ!» ανέφερε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος Twitter

Ανάρτηση στο Twitter για τα τέσσερα χρόνια από τη θυσία του Σμηναγού (Ι), Γιώργου Μπαλταδώρου, έκανε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο υπουργός ανέφερε στην ανάρτησή του.

«Πέρασαν τέσσερα χρόνια από την θυσία του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου. Έπεσε στο καθήκον. Δεν θρηνούμε. Τον τιμούμε με υπερηφάνεια. Ταυτίστηκε με τα ιδανικά της Πατρίδας. ΑΘΑΝΑΤΟΣ!».

Υπενθυμίζεται πως σήμερα, Τρίτη, συμπληρώθηκαν τέσσερα χρόνια από τον χαμό του Σμηναγού της Πολεμικής Αεροπορίας, Γιώργου Μπαλταδώρου.

Συγκεκριμένα, ο πιλότος από το Μορφοβούνι Καρδίτσας, που υπηρετούσε στην 331 ΜΠΚ της Πολεμικής Αεροπορίας, επέστρεφε από αποστολή αναχαίτισης τουρκικών αεροσκαφών όταν το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε, συνετρίβη κατά τη διαδικασία της προσέγγισης στο αεροδρόμιο της 135 Σμηναρχίας Μάχης της Σκύρου.

Στην επίσημη ανακοίνωσή της η Πολεμική Αεροπορία ανέφερε για τον χειριστή του Mirage: «Την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 12:15, μονοθέσιο αεροσκάφος M2000-5 της 114ΠΜ/331Μ, στην φάση προσέγγισης για προσγείωση μετά ολοκλήρωση επιχειρησιακής αποστολής και σε απόσταση εννέα ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου, προσέκρουσε στη θάλασσα με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του αεροσκάφους σμηναγού (Ι), Γεώργιου Μπαλταδώρου».

Η πολεμική αεροπορία για να τιμήσει τον χαμό του ήρωα, τοποθέτησε ένα αεροσκάφους mirage F1 προς τιμή του Ήρωα Σμηναγού (Αντιπτέραρχος μετά θάνατον), Γιώργου Μπαλταδώρου στο τόπο καταγωγής του, στο Μορφοβούνι.
Το αεροσκάφος που επιλέγει για να τιμήσει τον Καρδιτσιώτη ήρωα είναι το Mirage F-1CG με Serial Number (s/n) “113”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ