Πλεύρης: Τέλος η επίδειξη πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης από την 1η Μαΐου
Ανανεώθηκε:
Τον οδικό χάρτη για τη χαλάρωση των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού μετά το Πάσχα, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.
Αρχικά, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε πως από την 1η Μαΐου έως τις 31/08 αίρεται η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού και νόσησης σε όλους τους κλειστούς και ανοικτούς χώρους.
Το συγκεκριμένο μέτρο θα επανεξεταστεί την 1η Σεπτεμβρίου.
Στη συνέχεια, ο κ. Πλεύρης ανέφερε πως το επόμενο διάστημα θα επανεξεταστεί η επίδειξη του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού για την είσοδο στη χώρα.
Παράλληλα, ανακοινώθηκε πως η υποχρεωτική χρήση της μάσκας θα ισχύει έως τις 31/05 για τους εσωτερικούς χώρους ενώ από την 1η Ιουνίου... πετάμε τις μάσκες, πλην ορισμένων εξαιρέσεων.
Ωστόσο, οι εξαιρέσεις αυτές δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί.
Όσον αφορά στα σχολεία, από την 1η Μαΐου καταργούνται και τα τακτικά self test και η επιστροφή από τις διακοπές του Πάσχα θα γίνει χωρίς self τεστ.
«Θα υπάρξουν διευκρινίσεις στο πρωτόκολλο όσον αφορά την επαφή με κρούσματα» είπε επίσης.
Την ίδια ώρα, από την 1η Μαΐου ορίζεται ένα rapid test την εβδομάδα για την πρόσβαση των μη εμβολιασμένων στους χώρους εργασίας.
Ακόμη, έως 31 Αυγούστου επανέρχεται η λειτουργία όλων των χώρων στο 100% και αίρεται κάθε μετρικός περιορισμός.
Παράλληλα, από 15/4 αναστέλλεται το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους μη εμβολιασμένους άνω των 60 ετών και ήδη έχει υπογραφεί η υπουργική απόφαση προς τούτο.
Όλα τα μέτρα θα επανεξεταστούν 1η Σεπτεμβρίου, αναλόγως με την εικόνα της πανδημίας.
Το Πάσχα θα γιορταστεί με τα υπάρχοντα μέτρα και θα υπάρχει σύσταση χρήσης μάσκας, όπου υπάρχει συγχρωτισμός σε εξωτερικούς χώρους.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Άρση μέτρων: Πότε καταργείται η χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους
Άρση μέτρων: Πότε καταργούνται τα self test στα σχολεία
Κορωνοϊός – Χαλαρώνουν τα μέτρα: Τι αλλάζει από την Πρωτομαγιά
Τέταρτη δόση εμβολίου: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τους πολίτες 70-79 ετών
Σπάει όλα τα κοντέρ η τιμή του πετρελαίου: Εκτοξεύτηκε στα 112 δολάρια μετά τα χτυπήματα σε ενεργειακές υποδομές
08:03
Κλιμακώνεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή - Ποιες στρατιωτικές επιλογές «ζυγίζει» ο Τραμπ
07:52
ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Η φωτιά της Μέσης Ανατολής και ο μικρόκοσμος της ελληνικής Βουλής
07:45
«Πικρή» χρονιά το 2025 για την μπύρα: Πτώση 6% - Πώς ξεκίνησε η αγορά το 2026
07:42