ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Η πληρότητα στα ανοιχτά καταλύματα το Πάσχα δικαιώνει τις προσπάθειές μας για τον τουρισμό

Κικίλιας: Η πληρότητα στα ανοιχτά καταλύματα το Πάσχα δικαιώνει τις προσπάθειές μας για τον τουρισμό
O τουρισμός είναι το βασικότερο μέσο περιφερειακής ανάπτυξης που διαθέτει η πατρίδα μας ΑΠΕ/ΜΠΕ

Για δικαίωση έναντι της σκληρής δουλειάς που έγινε το χειμώνα, κάνει λόγο ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας. «Ο τουρισμός είναι η λαϊκή οικονομία της χώρας και τα χρήματα από τον τουρισμό περνούν απευθείας στην πραγματική οικονομία, στηρίζοντας το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων» ανέφερε ο ίδιος.

«Έχουμε δουλέψει σκληρά το χειμώνα και η στρατηγική μας να φέρουμε νωρίτερα την έναρξη της τουριστικής περιόδου έχει αποτελέσματα», τόνισε ο υπουργός Τουρισμού στο ΣΚΑΪ, σημειώνοντας ότι «τα στοιχεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και η πληρότητα στα ανοιχτά καταλύματα για την περίοδο του Πάσχα, δικαιώνουν τις προσπάθειές μας».

Συγκεκριμένα ο υπουργός Τουρισμού ανέφερε ως χαρακτηριστικά παραδείγματα την Κέρκυρα με ποσοστό πληρότητας 90%, την Σαντορίνη με πάνω από 80% με πολλούς Αμερικανούς επισκέπτες που φέτος ήρθαν νωρίτερα, την Πάρο με 80% ενώ και στην ηπειρωτική Ελλάδα, στην Καλαμάτα και τα Ζαγοροχώρια το ποσοστό ξεπερνά το 80%.

Όπως είπε ο κ. Κικίλιας, «ζούμε μέσα σε συνθήκες μιας ανεπανάληπτης, εδώ και 70 τουλάχιστον χρόνια, παγκόσμιας κρίσης. Τα χρήματα από τον τουρισμό περνούν κάθετα και οριζόντια, άμεσα, χωρίς μεσάζοντες και καθυστερήσεις σε όλους: στον επιχειρηματία της εστίασης, τον εργαζόμενο στον τουρισμό, τον ιδιοκτήτη ενοικιαζόμενων δωματίων, την εφοδιαστική αλυσίδα, τον μεταφορέα, τον ιδιοκτήτη ενός μίνι μάρκετ, τον αγρότη».

Τέλος, επισήμανε ότι ο τουρισμός είναι το βασικότερο μέσο περιφερειακής ανάπτυξης που διαθέτει η πατρίδα μας. «Τα μικρά νησιά μας και οι ορεινές μας περιοχές συγκεντρώνουν επενδύσεις και συγκρατούν τον πληθυσμό τους χάρη στο τουριστικό εισόδημα» είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Τουρισμού, ανάφερε ότι επιδίωξη όλων πρέπει να είναι «οι εργαζόμενοι να αισθάνονται ευχαριστημένοι και αυτό σημαίνει καλές αμοιβές», κάτι που όπως είπε αναγνωρίζουν και οι ξενοδόχοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ