ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιπαράθεση Κεραμέως - ΣΥΡΙΖΑ για τα βιομηχανικά διδακτορικά

Αντιπαράθεση Κεραμέως - ΣΥΡΙΖΑ για τα βιομηχανικά διδακτορικά
Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως INTIME

Σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ πυροδότησε στη Βουλή τροπολογία του υπουργείου Παιδείας για τα βιομηχανικά διδακτορικά.

Η υπουργός Παιδείας η οποία δέχθηκε κριτική από την αξιωματική αντιπολίτευση περί κυβέρνησης αχρήστων κι όχι άριστων κι ότι μετά την αποτυχία ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων προχωρά στα βιομηχανικά πανεπιστήμια, ανέφερε πως η πρόβλεψη για τα βιομηχανικά διδακτορικά ανοίγει νέους ορίζοντες για την πανεπιστημιακή κοινότητα.

«Εμείς θέλουμε ένα Πανεπιστήμιο πιο χρήσιμο για την κοινωνία, στο οποίο οι υποψήφιοι διδάκτορες θα μπορούν να εστιάζουν την έρευνα τους σε πιο πρακτικά ζητήματα που απασχολούν τις εταιρείες, όπως το να βρεθεί ένα νέο φάρμακο για τον ιό, ώστε να έχουμε μια έρευνα με πιο απτά αποτελέσματα», είπε η υπουργός Παιδείας και διευκρίνισε ότι με την προτεινόμενη ρύθμιση παρέχεται η δυνατότητα σε υποψήφιους διδάκτορες να συνεργάζονται με εταιρείες επί στοχευμένων ερευνών.

Για μια μεροληπτική ρύθμιση που αφορά την αγορά και δημιουργεί διδάκτορες δύο κατηγοριών, έκανε λόγο ο Νεκτάριος Σαντορινιός από τον ΣΥΡΙΖΑ, επιμένοντας στη φράση περί κυβέρνησης αχρήστων, προκαλώντας την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Γιώργου Θεοχάρη που περνώντας στην αντεπίθεση έκανε λόγο «για αντιπολίτευση των μετρίων».

Σύμφωνα με τη Νίκη Κεραμέως η ρύθμιση για τα βιομηχανικά διδακτορικά κι εκείνη που αφορά στη διαμόρφωση πλήρους πλαισίου για τους επισκέπτες καθηγητές και ερευνητές, χρηματοδοτούνται κατά κύριο λόγο από το Ταμείο Ανάκαμψης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ