ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξανθός: Δυστυχώς, η πανδημία δεν λήγει με πολιτική απόφαση

Ξανθός: Δυστυχώς, η πανδημία δεν λήγει με πολιτική απόφαση
Ειμαστε σε μία φάση που η πανδημία κοστίζει 50-60 ημερήσιους θανάτους τόνισε ο Ανδρέας Ξανθός ΙΝΤΙΜΕ

«Ο υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης προσπάθησε σήμερα ανεπιτυχώς να διασκεδάσει την ανησυχία της κοινής γνώμης από την πρόωρη «χαλάρωση» των μέτρων κατά της covid-19», αναφέρει, σε δήλωσή του, σχετικά με τις σημερινές ανακοινώσεις ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ανδρέας Ξανθός.

Όπως σημειώνει ο κ. Ξανθός, ο υπουργός «επιβεβαίωσε ότι είναι αμιγώς πολιτική και χωρίς καμιά επιστημονική τεκμηρίωση αυτή η απόφαση της κυβέρνησης». «Δεν πρόκειται για αποκλιμάκωση των περιορισμών με βάση την πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων, όπως παραπειστικά είπε ο κ. Πλεύρης, αλλά για «σήμα» λήξης της πανδημίας και προαποφασισμένης εγκατάλειψης κάθε προσπάθειας αναχαίτισης της διασποράς, στήριξης του ΕΣΥ και προστασίας της δημόσιας υγείας. Δυστυχώς, η πανδημία δεν λήγει με πολιτική απόφαση», τονίζει.

Σύμφωνα με τον τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, είμαστε «σε μία φάση που η υγειονομική τραγωδία των 50-60 ημερήσιων θανάτων δεν υποχωρεί ούτε αποκλιμακώνεται και που η χώρα βρίσκεται στην πρώτη θέση της Ευρώπης στον δείκτη της ημερήσιας θνησιμότητας (θάνατοι/εκατομμύριο πληθυσμού)».

«Η κυβέρνηση παίρνει μεγάλο υγειονομικό ρίσκο, υποτιμά τον κίνδυνο και ενισχύει την αβεβαιότητα για την πορεία της πανδημικής κρίσης. Δεν είναι πλέον σε θέση ούτε την πανδημία να διαχειριστεί αποτελεσματικά ούτε να λύσει κανένα ζωτικό πρόβλημα της καθημερινότητας των πολιτών (ακρίβεια, ενεργειακό κόστος, μείωση αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών). Είναι ζήτημα επιβίωσης της κοινωνίας και της χώρας η απομάκρυνσή της», καταλήγει ο κ. Ξανθός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ