ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Φανάρι ο Θεοδωρικάκος: Το Οικουμενικό Πατριαρχείο φωτεινός φάρος όλων των ορθοδόξων χριστιανών

Στο Φανάρι ο Θεοδωρικάκος: Το Οικουμενικό Πατριαρχείο φωτεινός φάρος όλων των ορθοδόξων χριστιανών
Σε εγκάρδιο κλίμα η συνάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη με τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας twitter

Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, είχε τη Μεγάλη Τετάρτη ο uπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολεως, μετά από πρόσκληση του ίδιου του Προκαθήμενου της Ορθοδοξίας στο Φανάρι.

Ο κ. Θεοδωρικάκος με την ολοκλήρωση της συνάντησης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Συναντήθηκα σήμερα με την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, του οποίου η επί 31 χρόνια παρουσία στον οικουμενικό θρόνο έχει αφήσει το αποτύπωμα ενός φωτισμένου ηγέτη της ορθοδοξίας με παγκόσμια ακτινοβολία και σεβασμό. Ευχαρίστησα τον Πατριάρχη για την τιμητική του πρόσκληση να παραστώ στην αυριανή τελετή καθαγιασμού του Αγίου Μύρου. Είχα την χαρά και την τιμή να συνομιλήσω μαζί του για θέματα που απασχολούν το Πατριαρχείο, αλλά και για τον πόλεμο στην Ουκρανία και την ρωσική εισβολή, που μας πληγώνει όλους και κυρίως τους χριστιανούς ορθόδοξους, ειδικά τις 'Αγιες αυτές ημέρες. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι ο φωτεινός φάρος όλων των ορθοδόξων και ιδίως εμάς των Ελλήνων που είμαστε άρρηκτα δεμένοι ιστορικά με την ορθόδοξη χριστιανική πίστη».

Τη Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη θα παραστεί στην τελετή καθαγιασμού των Μύρων που θα τελεστεί στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη. Πρόκειται για μία τελετή με ιδιαίτερη σημασία για την Ορθοδοξία, καθώς τελείται αποκλειστικά - κατ' αρχαίο προνόμιο - από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, κάθε δέκα χρόνια και στην οποία καθιαγιάζεται το 'Αγιο Μύρο που αποστέλλεται σε όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες προκειμένου να χρησιμοποιηθεί κατά το Μυστήριο του Χρίσματος.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο κ. Θεοδωρικάκος αναμένεται να συναντηθεί και με παράγοντες της Ελληνικής Ομογένειας της Κωνσταντινούπολης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ