ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαξίμου: Θετική η πορεία της διαπραγμάτευσης

Μαξίμου: Θετική η πορεία της διαπραγμάτευσης
EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη

Στην τελική ευθεία για το κρίσιμο Eurogroup της 9 Μαϊου 2016, το οποίο θα κρίνει το μέλλον του ελληνικού προγράμματος, η κυβέρνηση αποτιμά θετικά την πορεία της διαπραγματευτικής διαδικασίας.

Όπως αναφέρουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, «το υπάρχον θετικό κλίμα ενισχύεται από τα νέα στοιχεία της Eurostat και τις δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων».

Η κυβέρνηση επιμένει στη γραμμή της, κόντρα στο ΔΝΤ για τα προληπτικά μέτρα, και υπογραμμίζει ότι «σε αυτό το πλαίσιο, αντί των προληπτικών μέτρων, βάση της συζήτησης αποτελεί η ελληνική πρόταση για μηχανισμό αυτόματης δημοσιονομικής διόρθωσης».

Διαπιστώνεται επίσης ότι στα νομοσχέδια του ασφαλιστικού και του φορολογικού τηρούνται οι κόκκινες γραμμές που τέθηκαν και σημειώνεται από τις ίδιες πηγές πως «μάλιστα πολλοί έσπευσαν να χαρακτηρίσουν μονομερή ενέργεια την κατάθεση τους στη Βουλή».

Κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό

Στην κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί υπό τον πρωθυπουργό, πέραν του σχεδίου νόμου για την ασφαλιστική και φορολογική μεταρρύθμιση στη Βουλή, συζητήθηκε, επίσης, η δραστηριότητα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και η ένταση στις Οινούσσες.

Η «κυβέρνηση», γράφει σημείωμα, «προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες σε διπλωματικό επίπεδο» ενώ κάνει λόγο για «υπερβολές και παραπληροφόρηση σχετικά με τα γεγονότα» τα οποία «δεν συμβάλλουν στην κατάλληλη διαχείριση του ζητήματος».

Σε σχέση με την προσφυγική κρίση, η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι τηρείται από την Τουρκία η συμφωνία με την Ε.Ε. και επισημαίνει ότι έχουν πλήρως μηδενιστεί οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές κατά τις 6 τελευταίες ημέρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ