ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Προσευχόμαστε για τους παγιδευμένους της Μαριούπολης

Μητσοτάκης: Προσευχόμαστε για τους παγιδευμένους της Μαριούπολης
Σε μήνυμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικαλείται τους διεθνείς νόμους και την κοινή ανθρωπιά, για να δοθεί ασφαλής διάδρομος διαφυγής στους παγιδευμένους ανθρώπους στη Μαριούπολη ΙΝΤΙΜΕ

Στους πολίτες της Ουκρανίας και ιδιαίτερα στους παγιδευμένους ανθρώπους στη Μαριούπολη αναφέρεται σε μήνυμά του στα social media ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τις άγιες μέρες του Πάσχα.

«Τις άγιες τούτες μέρες του Ορθόδοξου Πάσχα, οι προσευχές μας πηγαίνουν στους πολίτες της Ουκρανίας και περισσότερο από ποτέ, στους ανθρώπους που είναι παγιδευμένοι στην Μαριούπολη. Σύμφωνα με τους διεθνείς νόμους και την κοινή ανθρωπιά, πρέπει να τους δοθεί ασφαλής διάδρομος διαφυγής από την πολιορκημένη πόλη», σημειώνει ο πρωθυπουργός.

Δένδιας: Έκκληση για την προστασία του άμαχου πληθυσμού στη Μαριούπολη

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας απευθύνει έκκληση για την προστασία του άμαχου πληθυσμού που παραμένει ακόμα στη Μαριούπολη.

«Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη ανησυχία τις δραματικές εξελίξεις στη Μαριούπολη, μια πόλη όπου το ελληνικό στοιχείο διαβιοί από την ίδρυση της πριν από δυόμισι αιώνες» τονίζει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας την οποία συνοδεύει με φωτογραφία από την επίσκεψή του στο Δημαρχείο της Μαριούπολης στις 31 Ιανουαρίου 2022.

Επίσης, «αυτές τις ιδιαίτερα σημαντικές ημέρες για το σύνολο των Ορθοδόξων Χριστιανών ανά τον κόσμο», απευθύνει έκκληση για την προστασία του άμαχου πληθυσμού που παραμένει στην πόλη, την ασφαλή έξοδό του, καθώς και για τον σεβασμό του ανθρωπιστικού δικαίου.

Liveblog - Ουκρανία: «Στροφή» Πούτιν με πολιορκία έναντι εφόδου στην Azovstal της Μαριούπολης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ