ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας στη Le Figaro: Αναμένουμε περισσότερους Γάλλους στην Ελλάδα την καλοκαιρινή σεζόν

Κικίλιας στη Le Figaro: Αναμένουμε περισσότερους Γάλλους στην Ελλάδα την καλοκαιρινή σεζόν
«Οι Γάλλοι μπορούν να ανακαλύψουν τη Σκιάθο, τη Σκόπελο αλλά και τις μικρές Κυκλάδες» είπε ο Βασίλης Κικίλιας στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro ΑΠΕ/ΜΠΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Για το «στοίχημα» με τον τουρισμό την καλοκαιρινή σεζόν, έκανε λόγο ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro. Μεταξύ άλλων μίλησε για τους Γάλλους τουρίστες που όλο και περισσότεροι επιλέγουν την Ελλάδα για ξέγνοιαστες διακοπές και είπε πως «είναι πολλά τα μέρη που δεν έχουν ανακαλύψει ακόμη».  

«Παρά πολλοί Έλληνες εγκατέλειψαν στην πρωτεύουσα, αλλά η Ακρόπολη είναι γεμάτη εξαιτίας των πολλών τουριστών» αναφέρει σε δημοσίευμά της η γαλλική εφημερίδα Le Figaro, η οποία φιλοξενεί δηλώσεις του υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια.

«Φέτος με αυξημένο πολύ τον αριθμό των διαθέσιμων αεροπορικών θέσεων προς περισσότερους ελληνικούς προορισμούς θεωρούμε ότι η χώρα μας θα ανήκει στις πρώτες τους επιλογές. Και τα μέχρι σήμερα στοιχεία μας δείχνουν σημαντική αύξηση του ενδιαφέροντος» σημειώνει ο κ. Κικίλιας, υπογραμμίζοντας ότι «οι Γάλλοι τουρίστες λειτουργούν σε πολλές περιπτώσεις ως εξερευνητές και αναζητούν και νέους πέρα από τους δημοφιλείς προορισμούς».

«Πριν από μερικά χρόνια ανακάλυψαν την Πάτμο και την Πάρο, τώρα μπορούν να γνωρίσουν την Σκιάθο και τις μικρές Κυκλάδες ενώ η ηπειρωτική Ελλάδα, η Πελοπόννησος η Ήπειρος, η Μακεδονία εντάσσονται στα πλάνα τους. Και αυτό είναι κάτι που μας γεμίζει με ικανοποίηση», λέει στην γαλλική εφημερίδα ο κ. Κικίλιας.

Περισσότερα από 700 σχολικά γκρουπ πέρασαν από εδώ τις τελευταίες εβδομάδες και πάνω από 6 κρουαζιερόπλοια την ημέρα από τον Πειραιά με 2 επισκέψεις σε Παρθενώνα και Ακρόπολη αναφέρει το δημοσίευμα, ενώ φιλοξενεί δηλώσεις και του Προέδρου του Ξ.Ε.Ε. Αλέξανδρου Βασιλικού ο οποίος τονίζει ότι «η Ελλάδα κέρδισε σε αξιοπιστία μέσα από την πολύ καλή αντιμετώπιση της πανδημίας και πλέον αίρονται σημαντικά εμπόδια όσον αφορά τα ταξίδια».

Ο υπουργός Τουρισμού παρόλα αυτά είναι συγκρατημένος, παρακολουθεί την εξέλιξη των στοιχείων παγκοσμίως, όπως αναφέρει το δημοσίευμα και ακολουθεί μια συνολική στρατηγική επικοινωνίας του brand Ελλάδα με πολλές ποιοτικές επιλογές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ