Πλεύρης: Ενδεχομένως και να μην καταργηθεί η μάσκα στους εσωτερικούς χώρους
«Ενδεχομένως η μάσκα και να μην καταργηθεί στους εσωτερικούς χώρους γιατί είναι ένα ήπιο μέτρο. Η μάσκα θα παραμείνει τον Μάιο και από εκεί και πέρα θα αποφασίσουμε παρακολουθώντας την επιδημιολογική κατάσταση»: αυτό δήλωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.
Ο υπουργός είχε ανακοινώσει στις αρχές Απριλίου πως από την 1η Ιουνίου οι μάσκες δεν θα είναι υποχρεωτικές στους εσωτερικούς χώρους, πλην ορισμένων εξαιρέσεων.
Ωστόσο, δεν οι εν λόγω εξαιρέσεις δεν είχαν διευκρινιστεί.
Πληροφορίες ανέφεραν πως η επιτροπή των ειδικών θα έθετε σήμερα επί τάπητος το ζήτημα της χρήσης των μασκών σε εσωτερικούς χώρους και θα συζητούσε τις τελευταίες λεπτομέρειες της διφασικής άρσης των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.
Όπως εξήγησε ο υπουργός Υγείας, ορισμένα μέτρα -όπως η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης- παύουν να ισχύουν.
Την ίδια ώρα, αναφορικά με το ενδεχόμενο τέταρτης δόσης εμβολιασμού για όλο τον πληθυσμό από τον Σεπτέμβριο, ο κ. Πλεύρης απάντησε πως πρόκειται για ένα αμιγώς επιστημονικό θέμα για το οποίο θα απαντήσει το ECDC.
Ανέφερε δε, πως ο στόχος είναι ένα ετήσιο μονοδοσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.
«Ωστόσο, εάν δεν παρασκευαστεί εγκαίρως από τις εταιρείες, ενδέχεται να χρειαστεί μια ενισχυτική δόση» είπε ο υπουργός.
Συζητήσαμε για τις ρωσικές επιθέσεις και τα ενεργειακά προβλήματα με τον Ζελένσκι, δήλωσε ο Ρούτε
22:15
Κλήρωση Τζόκερ: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 11.800.000 ευρώ
22:11
Δήμας: Συγκρότηση Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων για την αεροναυτιλία και εγκατάσταση νέων πομποδεκτών
22:06
Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο για την Πολιτική Προστασία ζητεί το ΚΚΕ
21:57