ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επικοινωνία Μητσοτάκη με Στόλτενμπεργκ για την τουρκική προκλητικότητα

Επικοινωνία Μητσοτάκη με Στόλτενμπεργκ για την τουρκική προκλητικότητα
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης INTIME / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ επικοινώνησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την τουρκική προκλητικότητα, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με την Σάνα Μάριν.

«Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω την Σάνα και για τις εξελίξεις με την Τουρκία.
Πρέπει να ότι προηγουμένως μίλησα με τον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ για να τον ενημερώσω για την πρόσφατη προκλητική συμπεριφορά των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο και έκαναν επικίνδυνες υπερπήτσεις πάνω από ελληνικά νησιά όπως η Χίος, η Κάρπαθος, η Λέρος και πολλά άλλα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Και συμπλήρωσε:

«Και βεβαίως κατέστησα σαφές στον κ. Στόλτενμπεργκ ότι αυτού του είδους η συμπεριφορά ενός κράτους μέλους συμμάχου του ΝΑΤΟ, είναι απολύτως απαράδεκτη, υπονομεύει την ευρωπαϊκή ασφάλεια και ενότητα του στόχου που έχει το ΝΑΤΟ σε μια στιγμή που είναι απαραίτητο να μείνουν ενωμένα όλα τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ, καθώς έχουμε να αντιμετωπίσουμε την επιθετική εισβολή της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας».

Επίσης, ο πρωθυπουργός τόνισε πως τέτοιες ενέργειες υπονομεύουν επίσης την πρόοδο που επήλθε κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Θα συνεχίσουμε να προβάλλουμε το θέμα σε όλα τα διεθνή φόρα. Και θυμίζω ότι η Τουρκία δεν έχει ευθυγραμμιστεί με τις κυρώσεις που έχουν επιβάλλει η Ε.Ε. κι όλα τα άλλα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ. Και αυτή δεν είναι συμπεριφορά που χαρακτηρίζει χώρα που θέλει να ενταχθεί στην ευρωπαϊκή οικογένεια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ