ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητικές πηγές: Δεν υπάρχει αύξηση διακοπών ρεύματος - Αναλυτικά τα στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ

Κυβερνητικές πηγές: Δεν υπάρχει αύξηση διακοπών ρεύματος - Αναλυτικά τα στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ
«Kάποιοι συμπολίτες μας, παρά τα μέτρα στήριξης δυσκολεύονται να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους», αναγνωρίζουν κυβερνητικές πηγές για τις αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος INTIME / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τα αναλυτικά στοιχεία για τις διακοπές ηλεκτροδότησης παραθέτουν κυβερνητικές πηγές απαντώντας στην σφοδρή κριτική για τους αυξημένους λογαριασμούς ρεύματος και κάνοντας μια σύγκριση με τα στοιχεία των τελευταίων ετών καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει καμιά αύξηση διακοπών ρεύματος, αλλά αντίθετα εμφανίζεται μείωση.

Οι ίδιες πηγές αναγνωρίζουν ότι οι επιπτώσεις από την ενεργειακή κρίση που προκαλεί αναταράξεις στην παγκόσμια οικονομία, είναι μεγάλες και όπως σημειώνουν, εκατομμύρια νοικοκυριά σ΄ όλο τον κόσμο βλέπουν τους λογαριασμούς ηλεκτροδότησης να αυξάνονται.

Η Ελλάδα - υπογραμμίζουν - δεν αποτελεί και δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.

«Παρά τα μέτρα στήριξης και επιδότησης στους λογαριασμούς ρεύματος η αλήθεια είναι ότι προφανώς υπάρχουν κάποιοι συμπολίτες μας, που παρά τα μέτρα στήριξης δυσκολεύονται να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Ωστόσο, όπως υπογραμμίζουν, η αλήθεια είναι ότι το φαινόμενο αυτό βέβαια προυπήρχε ακόμη και σε περιόδους που δεν υπήρχε η ενεργειακή κρίση. «Και παλαιότερα υπήρχαν δυσκολίες στην αποπληρωμή και περιπτώσεις διακοπής ηλεκτροδότησης πελατών με ανεξόφλητους λογαριασμούς, αλλά και επανασυνδέσεις μετά από διευθέτηση καθώς υπάρχει η δυνατότητα διακανονισμού», σημειώνουν παραθέτοντας στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ.

Τα στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ

Σύμφωνα με στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ, ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως διακοπές ηλεκτροδότησης γίνονταν και μάλιστα σε μεγαλύτερο βαθμό τα περασμένα έτη και πιο συγκεκριμένα τη διετία 2017-2018.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΗ, το 2021 υπήρξαν 274.222 αιτήματα διακοπής ηλεκτροδότησης και τελικά κόπηκαν 108.075 συνδέσεις, καθώς μεσολάβησαν διευθετήσεις-διακανονισμοί.

«Ταυτόχρονα, δεν υπάρχει καμιά αύξηση διακοπών ρεύματος, αλλά -όπως φαίνεται από τα στοιχεία των τελευταίων χρόνων- μείωση. Διευκρινίζεται πρωτ’ απ’ όλα ότι τα αιτήματα διακοπής ηλεκτροδότησης δεν συμπίπτουν με τις διακοπές ρεύματος που γίνονται τελικά», καταλήγουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ