ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Τις επόμενες εβδομάδες οι ανακοινώσεις για το ηλεκτρικό ρεύμα

Πέτσας: Τις επόμενες εβδομάδες οι ανακοινώσεις για το ηλεκτρικό ρεύμα
Ο κ. Πέτσας είπε πως σε περιόδους όπως αυτή που ζούμε τώρα, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και της πανδημίας, η κυβέρνηση είναι αυτή που θα παρέμβει για να εξομαλύνει την κατάσταση ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Το εθνικό σχέδιο για τη μείωση του ρεύματος βρέθηκε στο επίκεντρο της συνέντευξης του Στέλιου Πέτσα σε τηλεοπτικό σταθμό, με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών να τονίζει ότι τις επόμενες εβδομάδες θα γίνουν ανακοινώσεις για το ηλεκτρικό ρεύμα

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Πέτσας επιβεβαίωσε πως εάν η Ευρώπη δεν πάρει μέτρα για τις αυξήσεις στο ρεύμα τότε θα το κάνει η κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση, όπως έχει γίνει γνωστό, ζήτησε από την Κομισιόν να λάβει κάποια μέτρα προκειμένου να πέσουν οι τιμές της ενέργειας και να περιοριστούν οι αυξήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, ζήτησε:

  • Πλαφόν τιμών στα επίπεδα προ κρίσης
  • Ημερήσιο όριο τιμών στο +/-10%
  • Καθορισμό τιμών σε έκτακτη ανάγκη
  • Πλαφόν στο κέρδος χονδρικής
  • Ενίσχυση με υγροποιημένο αέριο


Ο κ. Πέτσας είπε πως σε περιόδους όπως αυτή που ζούμε τώρα, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και της πανδημίας, η κυβέρνηση είναι αυτή που θα παρέμβει για να εξομαλύνει την κατάσταση.

«Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις για όσο χρειαστεί», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος, αναφορικά με τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, σχολίασε πως «η μικροπολιτική πρέπει να φύγει από το τραπέζι σε τέτοιες δύσκολες συγκυρίες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ