ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης για ρεύμα: Αν δεν υπάρξει ευρωπαϊκή λύση, η Ελλάδα θα πράξει από μόνη της

Γεωργιάδης για ρεύμα: Αν δεν υπάρξει ευρωπαϊκή λύση, η Ελλάδα θα πράξει από μόνη της
Ο υπουργός Ανάπτυξης είπε πως η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται πως αυτό που συμβαίνει με τη ρήτρα αναπροσαρμογής δεν μπορεί να συνεχιστεί Δελτίο τύπου / POOL

«Εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν»: αυτό σημείωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη αναφορικά με την ενεργειακή κρίση και το σχέδιο της κυβέρνησης ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως αν δεν υπάρξει κοινή ευρωπαϊκή λύση, τότε η Ελλάδα θα πράξει από μόνη της.

Υπογράμμισε δε, πως η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι αυτό που συμβαίνει με τη ρήτρα αναπροσαρμογής δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Μάλιστα, όπως εξήγησε, η ρήτρα αναπροσαρμογής είχε δημιουργηθεί υπό φυσιολογικές καταστάσεις και όχι για κατάσταση πολέμου.

«Αν δεν είχαμε τον πόλεμο, θα πήγαινε συνέχεια προς τα κάτω» είπε ο κ. Γεωργιάδης, λέγοντας παράλληλα πως οι καταναλωτές θα έβλεπαν συνεχώς φθηνότερο ρεύμα.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, είπε:

«Όταν ακούει ο κόσμος εύκολες λύσεις που προτείνει ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να είναι μαγκωμένος. Δεν έχουμε το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη. Είμαστε στο μέσο όρο. Αυτό είναι μια απάτη του ΣΥΡΙΖΑ».

Την ίδια ώρα, σημείωσε πως το 2017 και το 2018 είχαμε υπερδιπλάσιες διακοπές ρεύματος.

Επεσήμανε, μάλιστα, τη σημασία των εναλλακτικών πηγών ενέργειας.

«Αν βάλουμε παντού αιολικά πάρκα, μπορούμε να έχουμε τζάμπα ρεύμα» τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ