ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Ελλάδα το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου για τριήμερη επίσκεψη - Το πρόγραμμά τους

Στην Ελλάδα το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου για τριήμερη επίσκεψη - Το πρόγραμμά τους
Πλούσιο το πρόγραμμα της επίσκεψης του βασιλικού ζεύγους του Βελγίου Julien Warnand, Pool Photo via AP, File

Επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί από σήμερα, Δευτέρα έως και τις 4 Μαΐου το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου, μετά από πρόσκληση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Η επίσκεψη του βασιλικού ζεύγους στην Αθήνα ξεκινά σήμερα στις 15:00, με την τελετή κατάθεσης στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και ακολούθως στις 15:10 με την επίσημη Τελετή Υποδοχής στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθεί στις 15:20 η Τελετή παρασημοφόρησης του βασιλιά Φιλίππου και της βασίλισσας Ματθίλδης του Βελγίου και της Προέδρου της Δημοκρατίας και αμέσως μετά στις 15:40, κατ' ιδίαν συνάντησή του μαζί με τον κύριο Παύλο Κοτσώνη.

Στη συνέχεια, στις 16:05 ο βασιλιάς και η βασίλισσα των Βέλγων θα μεταβούν στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη.

Θα ακολουθήσουν στις 16:20 διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών και στις 16:50 η βασίλισσα θα μεταβεί στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Από την πλευρά του, ο βασιλιάς θα έχει στις 17.15 συνάντηση με τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας θα ολοκληρωθεί με το επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο στις 20:00, προς τιμήν τους.

Αύριο, Τρίτη 3 Μαΐου στις 08:45 το πρωί θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη του βασιλιά και της βασίλισσας στο Κέντρο Υποδοχής «Αντάμα» και στις 10:30 είναι προγραμματισμένη επίσκεψη τους στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου.

Αμέσως μετά στις 11:20 το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου θα συμμετάσχει σε ακαδημαϊκή συνάντηση στο ξενοδοχείο «Grecotel Cape Sounio» και στις 14:00 θα επισκεφθεί τον αρχαιολογικό χώρο του Θορικού.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας και συγκεκριμένα στις 20:00 θα λάβει χώρα εκδήλωση που διοργανώνεται από βασιλικό ζεύγος προς τιμήν της Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του κυρίου Παύλου Κοτσώνη στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Την Τετάρτη 4 Μαΐου στις 10:00 το πρωί θα ξεναγηθούν στον Τερματικό Σταθμό Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου Ρεβυθούσας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ