ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νεκρός ο μαχητής του τάγματος Αζόφ που είχε μιλήσει στη Βουλή, επιβεβαιώνει ο Ουκρανός πρέσβης

Νεκρός ο μαχητής του τάγματος Αζόφ που είχε μιλήσει στη Βουλή, επιβεβαιώνει ο Ουκρανός πρέσβης
Ο μαχητής του Tάγματος του Αζόφ είχε απευθυνθεί στην ελληνική Βουλή μετά την ομιλία του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι INTIME / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο στρατιώτης Μιχαήλ του τάγματος Αζόφ σκοτώθηκε στο πεδίο της μάχης του Azovstal την περασμένη εβδομάδα, επιβεβαίωσε την είδηση που κυκλοφορούσε ως φήμη εδώ και μερικές ημέρες, ο πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα, Σεργκέι Σουτένκο.

Ο στρατιώτης είχε απευθυνθεί στην ελληνική Βουλή μετά την ομιλία του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στις 7 Απριλίου κάτι που είχε πυροδοτήσει αντιδράσεις.

Την είδηση για τον θάνατό του επιβεβαίωσε την Τρίτη 3 Μαΐου ο πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο ομογενής στις 7 Απριλίου, σε βίντεο που προβλήθηκε στην ελληνική Βουλή, παρουσιάστηκε, με το όνομα Μιχαήλ, λέγοντας ότι συμμετείχε στην άμυνα της Μαριούπολης με το τάγμα Αζόφ:

«Καλημέρα αξιότιμα μέλη της ελληνικής Βουλής. Απευθύνομαι σε εσάς σαν Έλληνας στην καταγωγή. Λέγομαι Μιχαήλ. Ο παππούς μου πολέμησε στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο κατά των ναζιστών. Τραυματίστηκε τρεις φορές. Εγώ γεννήθηκα στη Μαριούπολη και συμμετέχω στην άμυνα της πόλης από τους Ρώσους ναζιστές. Δεν θα μιλήσω για τις δυσκολίες που έχουμε στην ουκρανική άμυνα, μέσα από το Τάγμα Αζόφ, αυτό είναι το χρέος μου έναντι της πόλης μου, είναι το χρέος μου σαν άντρας. Πρέπει να μιλήσω για τις καταστροφικές συνθήκες στις οποίες βρίσκεται η ειρηνική Μαριούπολη», είχε αναφέρει για να συνεχίσει:

«Πολύ μεγάλο κομμάτι της πόλης είναι Έλληνες και ελληνικής καταγωγής και πάντοτε η Ελλάδα ήταν πάντα στο πλευρό της. Σήμερα η Μαριούπολη έχει καταστραφεί κατά 90% από τους Ρώσους ναζιστές από τους καθημερινούς βομβαρδισμούς».

«Από την 1η Μαρτίου η πόλη περικυκλώθηκε από τους Ρώσους ναζιστές και μείναμε κάποια στιγμή χωρίς νερό, ρεύμα και τρόφιμα. Συμπατριώτες έχουμε μία πόλη που ζουν χιλιάδες και όπου πεθαίνουν χιλιάδες γι' αυτό και παρακαλούμε να μας βοηθήσετε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ