ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φωτιές άναψε ο Παπαχριστόπουλος στη Βουλή

Φωτιές άναψε ο Παπαχριστόπουλος στη Βουλή
ΑΠΕ-ΜΠΕ

"Φωτιά στα τόπια" έβαλε μια δήλωση του Θανάση Παπαχριστόπουλου ότι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται πίσω από τη διαρροή του διαλόγου Τόμσεν – Βελκουλέσκου για την πορεία της διαπραγμάτευσης.

Ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση που διαπραγματεύεται σκληρά και δέχεται λυσσώδεις πιέσεις τόσο από την πλειοψηφία των δανειστών όσο και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, κυρίως από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, διέρρευσε την επίμαχη συνομιλία. "Τι άλλο μπορεί να κάνει η κυβέρνηση όταν έβγαλε στη φόρα το διάλογο Τόμσεν - Βαλκουλέσκου. Το παλεύει με νύχια κα με δόντια το ΔΝΤ. Πώς θα το έκαιγε διαφορετικά;".

Οι αναφορές Παπαχριστόπουλου προκάλεσαν ένταση με τον Γιάννη Βρούτση από τη ΝΔ να μιλά για υπονόμευση της χώρας και να ζητά από την κυβέρνηση να διαψεύσει τον βουλευτή των ΑΝΕΛ. "Τα γεγονότα είναι γνωστά, μην θέλουμε να βγάλουμε λαγό, δεν βοηθάει τη χώρα", σχολίασε ο πρόεδρος της επιτροπής Μάκης Μπαλαούρας. Για "κυβέρνηση απατεώνων" έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, που ζήτησε να συνεδριάσει άμεσα η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και να κληθεί να καταθέσει ενώπιον των μελών της ο διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης που ρωτήθηκε νωρίτερα, από τους δημοσιογράφους, δεν θέλησε να σχολιάσει τα λεγόμενα Παπαχριστόπουλου και περιορίστηκε να δηλώσει ότι αυτό που έχει σημασία είναι η επιβεβαίωση όσων δημοσιεύθηκαν. "Βγάζει μάτι ότι υπήρχε ένας σχεδιασμός που επιβεβαιώνεται από την πορεία των πραγμάτων", είπε.

Σε νεότερες δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους στο περιστύλιο της βουλής ο κ. Παπαχριστόπουλος ανέφερε ότι παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις του.

“Πολύ φοβάμαι ότι η απελπισία και η θλίψη κάποιων ανθρώπων επειδή η αξιολόγηση τελειώνει, τους οδηγεί στην υπερβολή και στην παρερμηνεία των δηλώσεών μου.

Από πού και ως πού το γεγονός ότι σήμερα στην ομιλία μου στη Βουλή επικρότησα την στάση της κυβέρνησης να “σηκώσει” το θέμα της συνομιλίας Τόμσεν-Βελκουλέσκου, αποκωδικοποιείται ως παραδοχή υποκλοπής από την πλευρά της κυβέρνησης;

Δηλώνω λοιπόν ξεκάθαρα σε αυτούς που καλοπροαίρετα παρανόησαν ότι την υποκλοπή την έχουν κάνει τα Wikileaks, ότι είναι αδύνατον να την έχει κάνει η ΕΥΠ, και τους παραπέμπω σε προηγούμενες ομιλίες μου στη Βουλή όπου επανειλημμένως το έχω καταστήσει σαφές”, ήταν η δήλωση του κ. Παπαχριστόπουλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ