ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηλεκτρικό ρεύμα: Τα τρία χαρακτηριστικά της παρέμβασης Μητσοτάκη

Ηλεκτρικό ρεύμα: Τα τρία χαρακτηριστικά της παρέμβασης Μητσοτάκη
Σήμερα οι ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για το ηλεκτρικό ρεύμα ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ / INTIME

Μετά από εντατικές ασκήσεις επί χάρτου και συσκέψεις επί συσκέψεων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πλέον έτοιμος να ανακοινώσει σήμερα το απόγευμα στις 19:00 το εθνικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της ενεργειακής ακρίβειας που έχει «γονατίσει» νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει σήμερα τις γενικές γραμμές των παρεμβάσεων ενώ αύριο, Παρασκευή, οι αρμόδιοι υπουργοί θα προχωρήσουν στις απαραίτητες διευκρινίσεις.

Πιο συγκεκριμένα, οι υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Θάνος Πετραλιάς και Γενική Γραμματέας Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου θα επεξηγήσουν στις 8:30πμ αναλυτικά τις κυβερνητικές αποφάσεις.

Την παρουσίαση θα συντονίσει η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για το ρεύμα, κυβερνητικές πηγές έλεγαν σήμερα πως πρόκειται για μια «δραστική, δυναμική παρέμβαση της κυβέρνησης» που:

1ον αντιμετωπίζει ουσιαστικά το πρόβλημα
2ον διορθώνει και μια αδικία για τη μεσαία τάξη (για καταναλώσεις άνω των 300 κιλοβατώρων που δεν επιδοτούνταν)
3ον δεν περιμένει την Ευρώπη.

Οι ίδιοι κύκλοι έστρεφαν και τα «πυρά» τους κατά της αντιπολίτευσης, τονίζοντας πως ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ είναι σε αμηχανία γιατί αντιλαμβάνονται τι έρχεται ως πρωτοβουλία από την κυβέρνηση.

«Έχουμε την τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ με στόχο την αναβίωση του κινήματος “Δεν πληρώνω”. Και επειδή μιλάει για λεφτόδεντρα ο κ. Τσίπρας, ο κάθε πολίτης μπορεί να υποθέσει από τώρα και τη σημερινή αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ. Θα πει ότι είναι πολύ λίγα και αυτός θα έδινε περισσότερα» τόνιζαν οι εν λόγω κυβερνητικές πηγές.

Και συμπλήρωναν:

«Η δε πρόταση του ΚΙΝΑΛ είναι στο πλαίσιο της πλειοδοσίας και πρόκειται συνολικά για μέγιστη πολιτική ανευθυνότητα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ