ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις 12 Μαίου η ακρόαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας στη Βουλή

Στις 12 Μαίου η ακρόαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας στη Βουλή
Τα κόμματα στην επιστολή τους κατήγγειλαν φαινόμενα αισχροκέρδειας και υπερκερδών στην αγορά ενέργειας σε βάρος των καταναλωτών ΙΝΤΙΜΕ

Για τις 12 Μαΐου προγραμματίστηκε η ακρόαση της Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Σχετικό αίτημα είχαν υποβάλλει τα κόμματα της αντιπολίτευσης προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για την αλματώδη αύξηση των τιμών ηλεκτρικού ρεύματος.

Τα κόμματα στην επιστολή τους κατήγγειλαν φαινόμενα αισχροκέρδειας και υπερκερδών στην αγορά ενέργειας σε βάρος των καταναλωτών

Την απόφαση να κληθεί προς ακρόαση της διοίκησης της ΡΑΕ έκανε γνωστή ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Θανάσης Μπούρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στο αίτημα του ότι «η ΔΕH και οι άλλοι πάροχοι ενέργειας από το 2020 εφαρμόζουν μία απαράδεκτη τιμολογιακή πολιτική εις βάρος των καταναλωτών, με ακραία φαινόμενα αισχροκέρδειας και υπερκερδών και με διεύρυνση των περιθωρίων κέρδους εις βάρος όλων των καταναλωτών, από την οποία προκύπτουν υψηλά λειτουργικά κέρδη, όπως τα 871,7 εκατ. ευρώ της ΔΕΗ το 2021 και τα υπερκέρδη των άλλων παρόχων».

Από το ΚΙΝΑΛ ο Χάρης Καστανίδης υποστήριζε ότι κρίνεται επιβεβλημένη η επείγουσα πρόσκληση και παρουσία ενώπιον της Επιτροπής της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, προκειμένου να διακριβωθεί τι ακριβώς συμβαίνει στην εγχώρια αγορά ενέργειας και να προστατευθούν οι καταναλωτές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ