ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιάννης Μπούγας για 14ο Συνέδριο: ΝΔ η σταθερή, υπεύθυνη και ανοικτή πολιτική δύναμη

Γιάννης Μπούγας για 14ο Συνέδριο:  ΝΔ η  σταθερή, υπεύθυνη και ανοικτή πολιτική δύναμη
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME

Την κατεύθυνση για το εθνικό πηδάλιο με την οποία θα αξιοποιείται «η μοναδική ευκαιρία για να αλλάξουμε και να παραμείνουμε σταθερά σε αναπτυξιακή τροχιά, προς όφελος όλων των Ελλήνων», καλείται να αναδείξει το 14ο Συνέδριο όπως αναφέρει στην παρέμβασή του στο CNN Greece, ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μπούγας, ενόψει της αυριανής αυλαίας.

Υπενθυμίζοντας την πολιτική παρακαταθήκη, του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας κόμματος Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος στο πρώτο και ιστορικό συνέδριο του κόμματος, είχε δηλώσει:

«Τα κόμματα για να εκπληρώσουν την αποστολή τους, πρέπει πρώτον να έχουν σαφή ιδεολογία και σταθερό προσανατολισμό, δεύτερον να κατέχονται από υψηλό αίσθημα ευθύνης και τρίτον να είναι δημοκρατικά οργανωμένα», ο κ. Μπούγας δίνει το στίγμα για την κορυφαία εσωκομματική διαδικασία και τονίζει εμφατικά πως:

«Το 14ο Εθνικό Συνέδριο δεν είναι απλώς μια τυπική διαδικασία. Το κόμμα της ΝΔ, όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επισημάνει, δεν αποτελεί απλώς έναν εκλογικό μηχανισμό, αλλά έναν ζωντανό οργανισμό, σε διαρκή διασύνδεση με το κοινωνικό σώμα».

Προσθέτει δε:

«Έναν φορέα, που εν πολλοίς προηγείται της εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας και πρωτοπορεί με καίριες παρεμβάσεις. Γονιμοποιεί τον διάλογο με το σύνολο της κοινωνίας, με όλες τις επαγγελματικές και παραγωγικές ομάδες, αλλά κυρίως με τη νέα γενιά, που μας τροφοδοτεί με καινοτόμες και ρηξικέλευθες ιδέες. Γίνεται δηλαδή ο αποφασιστικός παράγοντας στην κατάστρωση αποτελεσματικών και έγκαιρων πολιτικών». Ο βουλευτής Φωκίδας, υπενθυμίζει ότι: «Η Κυβέρνηση, από την αρχή κιόλας της θητείας της, έχει έρθει αντιμέτωπη με πρωτοφανείς κρίσεις και καταστάσεις ανάγκης, πρωτόγνωρες μεταπολιτευτικά. Παρά ταύτα το μεταρρυθμιστικό της έργο, σε άψογη συνεργασία και επικοινωνία με την αρραγή Κοινοβουλευτική μας Ομάδα, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση».

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ: «Η προσπάθεια για την αναμόρφωση της χώρας είναι αγώνας διαρκής κι η ΝΔ καλείται να επιτελέσει το ιστορικό της χρέος. Σήμερα, παρουσιάζεται η μοναδική ευκαιρία να αλλάξουμε την Ελλάδα και να παραμείνουμε σταθερά σε αναπτυξιακή τροχιά, προς όφελος όλων των Ελλήνων.

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση του Γ.Γ. της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας

Ο ιδρυτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Καραμανλής, στην ομιλία του κατά το πρώτο και ιστορικό συνέδριο του κόμματος (1979), είχε δηλώσει: «Τα κόμματα για να εκπληρώσουν την αποστολή τους, πρέπει πρώτον να έχουν σαφή ιδεολογία και σταθερό προσανατολισμό, δεύτερον να κατέχονται από υψηλό αίσθημα ευθύνης και τρίτον να είναι δημοκρατικά οργανωμένα».

Το 14ο Εθνικό Συνέδριο δεν είναι απλώς μια τυπική διαδικασία. Το κόμμα της ΝΔ, όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επισημάνει, δεν αποτελεί απλώς έναν εκλογικό μηχανισμό, αλλά έναν ζωντανό οργανισμό, σε διαρκή διασύνδεση με το κοινωνικό σώμα.

Έναν φορέα, που εν πολλοίς προηγείται της εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας και πρωτοπορεί με καίριες παρεμβάσεις. Γονιμοποιεί τον διάλογο με το σύνολο της κοινωνίας, με όλες τις επαγγελματικές και παραγωγικές ομάδες, αλλά κυρίως με τη νέα γενιά, που μας τροφοδοτεί με καινοτόμες και ρηξικέλευθες ιδέες. Γίνεται δηλαδή ο αποφασιστικός παράγοντας στην κατάστρωση αποτελεσματικών και έγκαιρων πολιτικών.

Η Κυβέρνηση, από την αρχή κιόλας της θητείας της, έχει έρθει αντιμέτωπη με πρωτοφανείς κρίσεις και καταστάσεις ανάγκης, πρωτόγνωρες μεταπολιτευτικά. Παρά ταύτα το μεταρρυθμιστικό της έργο, σε άψογη συνεργασία και επικοινωνία με την αρραγή Κοινοβουλευτική μας Ομάδα, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Η προσπάθεια για την αναμόρφωση της χώρας είναι αγώνας διαρκής κι η ΝΔ καλείται να επιτελέσει το ιστορικό της χρέος. Σήμερα, παρουσιάζεται η μοναδική ευκαιρία να αλλάξουμε την Ελλάδα και να παραμείνουμε σταθερά σε αναπτυξιακή τροχιά, προς όφελος όλων των Ελλήνων.

Το Συνέδριό μας καλείται να αναδείξει και να διαμορφώσει τη στρατηγική που θα μας οδηγήσει στη νέα εποχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ