ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταϊκούρας στο 14ο Συνέδριο της ΝΔ: Η νέα κρίση θα πλήξει, αλλά δεν θα εκτρέψει την οικονομία

Σταϊκούρας στο 14ο Συνέδριο της ΝΔ: Η νέα κρίση θα πλήξει, αλλά δεν θα εκτρέψει την οικονομία
Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, στο 14ο Συνέδριο της ΝΔ Αλέξανδρος Γαστεράτος, CNN Greece

Αισιόδοξος για την αντιμετώπιση του αντίκτυπου και των παρενεργειών, των εν εξελίξει κρίσεων, εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Μιλώντας στο 14ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Σταϊκούρας έστρεψε τους προβολείς «στα ισχυρά θεμέλια που έχουμε θέσει τα τελευταία χρόνια», τα οποία όπως υποστήριξε «μας κάνουν να αισιοδοξούμε ότι η νέα κρίση δεν θα οδηγήσει σε μη αντιστρέψιμες καταστάσεις. Θα πλήξει αλλά δεν θα εκτρέψει την οικονομία».  

Ο τσάρος της ελληνικής οικονομίας διαμήνυσε ότι «ως κυβέρνηση δημιουργούμε τις δημοσιονομικές δυνατότητες για γενναίες παρεμβάσεις και ουσιαστικές λύσεις», ενώ διαβεβαίωσε ότι «παρά τις μεγάλες φουρτούνες θα τα καταφέρουμε και πάλι, όπως άλλωστε έχουμε χρέος, θα οδηγήσουμε το εθνικό σκάφος σε ήρεμες θάλασσες Δημιουργώντας μία νέα σχέση εμπιστοσύνης με τους νέους ανθρώπους της χώρας στο μέλλον».

Ο Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε, ότι η κυβέρνηση αντιμετώπισε επιτυχώς τις μεγάλες απρόσμενες πολυεπίπεδες κρίσεις, σημειώνοντας, ότι «παρά τις πρωτόγνωρες αντιξοότητες τιμήσαμε με την ψήφο των πολιτών τηρήσαμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις και υλοποιήσαμε τα προγράμματά μας». Ο υπουργός Οικονομικών έκανε διακριτή αναφορά στο διαφορετικό μίγμα πολιτικής που εφάρμοσε η Νέα Δημοκρατία: «Καταφέραμε με συστηματική και σκληρή προσπάθεια να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία και λειτουργική την οικονομία».

Έκανε ειδική μνεία στις επιδόσεις που κατέγραψε η ελληνική οικονομία, όπως είναι «η ισχυρή ανάκαμψη, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, η μόνιμη μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, η σημαντική συρρίκνωση της ανεργίας, η στήριξη του εισοδήματος των πολιτών για αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, η αποπληρωμή του Διεθνούς νομισματικού ταμείου».

Ο κ. Σταϊκούρας υπενθύμισε, ότι ιστορικά η Νέα Δημοκρατία πολιτεύτηκε μακριά από δημαγωγίες και ψεύδη, κάτι που αντανακλάται στην εμπιστοσύνη των πολιτών προς αυτήν: «την έχουν αναδείξει αθροιστικά ως την πρώτη ως την πιο ισχυρή πολιτική δύναμη της χώρας ως το μεγάλο στο σταθερό πυλώνα του πολιτικού συστήματος σας αυτό το πολιτικό κεφάλαιο έχουμε την ισχυρή βούληση με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη να το ενισχύσουμε και να το διαθέτουμε στην υπηρεσία της πατρίδας και όλων των πολιτών».

Ο κ. Σταικούρας υπογράμμισε, ότι: «Ολοκληρώνουμε τις εργασίες του 14ου συνεδρίου με ψυχική ενότητα πολιτική συνοχή συναίσθηση της ευθύνης σεμνότητα και ακμαίο ηθικό». Πρόσθεσε δε, εμφατικά: «Όλες και όλοι μαζί διαβεβαιώνουμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, ότι πιστοί στις αξίες και τις αρχές μας θα εργαζόμαστε με το σύγχρονο σχέδιό μας για την προώθηση των συμφερόντων του έθνους, την ισχυροποίηση της πατρίδας και την ενίσχυση της ευημερίας όλων των πολιτών δίπλα στην κάθε Ελληνίδα, δίπλα στον κάθε Έλληνα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ