ΠΟΛΙΤΙΚΗ

14ο Συνέδριο ΝΔ - Καραμανλής: Η παράταξή μας ποτέ δεν ήταν και ποτέ δεν θα γίνει ένα κλειστό «κλαμπ»

14ο Συνέδριο ΝΔ - Καραμανλής: Η παράταξή μας ποτέ δεν ήταν και ποτέ δεν θα γίνει ένα κλειστό «κλαμπ»
Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, στο 14ο Συνέδριο της ΝΔ INTIME

Με αναφορές στον ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Καραμανλή που θεμελίωσε τις αρχές και τις αξίες του κόμματος στο πρώτο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Χαλκιδική, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής μίλησε για την συνεισφορά της κεντροδεξιάς παράταξης στην χώρα.

«Δεν είναι μόνο η παράταξη που εγκαθίδρυσε και εδραίωσε την μακροβιότερη και ισχυρότερη Δημοκρατία στην ιστορία της χώρας μας. Είναι η παράταξη των μεγάλων εθνικών επιλογών. Είναι η παράταξη των μεγάλων εθνικών αγώνων. Είναι η παράταξη που ήταν πάντα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Είναι η παράταξη των υπεύθυνων και σοβαρών ηγετών. Των ηγετών που στάθηκαν στο ύψος των ιστορικών προκλήσεων. Είμαστε υπερήφανοι για την ιστορία μας. Αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα αναφέρθηκε στις τρεις βασικές αρχές, οι οποίες πρέπει να ορίζουν τις πολιτικές της σύγχρονης Ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς. «Χαμηλή αλλά δίκαιη φορολόγηση, προστασία του ανταγωνισμού στην αγορά και η οικοδόμηση ενός βιώσιμου, κοινωνικού κράτους δικαίου».

Ο Κώστας Καραμανλής υποστήριξε πως ουδέποτε η ΝΔ ήταν ένα κλειστό κόμμα, σημειώνοντας πως πολιτικοί εντάχθηκαν στην κεντροδεξιά παράταξη αν και προέρχονταν από άλλες πολιτικές δυνάμεις. «Η ΝΔ είναι αυτή που διαχρονικά διασφαλίζει τα αληθινά συμφέροντα του Έθνους. Και που δεν εγκλωβίστηκε ποτέ από τις «παραπλανητικές ετικέτες της Δεξιάς και της Αριστεράς. Αλλά κατάφερε διαχρονικά να εντάξει στους κόλπους της πολίτες, από όλους τους ιδεολογικούς χώρους, που τελικά αντιλήφθηκαν πως, οι μεγάλες ιστορικές επιλογές της παράταξης μας δικαιώθηκαν στον χρόνο. Γιατί η παράταξη μας ποτέ δεν ήταν και ποτέ δεν θα γίνει ένα κλειστό «κλαμπ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ