ΠΟΛΙΤΙΚΗ

14ο Συνέδριο ΝΔ - Γεραπετρίτης: «Η μεγάλη διακύβευση για μας θα είναι οι πολιτικές για τους νέους»

14ο Συνέδριο ΝΔ - Γεραπετρίτης: «Η μεγάλη διακύβευση για μας θα είναι οι πολιτικές για τους νέους»
Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, στο βήμα του 14ου Συνεδρίου της ΝΔ Αλέξανδρος Γαστεράτος, CNN Greece

Αποκλειστικά στη νέα γενιά ήταν επικεντρωμένη η ομιλία του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, στο 14ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

«Η μεγάλη διακύβευση για μας θα είναι οι πολιτικές για τους νέους. Είμαστε εδώ για να εκπροσωπούμε τους νέους», ανέφερε ο κ. Γεραπετρίτης. Ο εξ’απορρήτων του πρωθυπουργού, τόνισε εμφατικά ό,τι: «εμείς είμαστε εδώ για να υπηρετούμε το σήμερα αυτής της γενιάς και όχι μόνο το αύριο και το μεθαύριο. Αλλά να υπηρετούμε όλες τις μελλοντικές γενιές γιατί δεν είναι μόνο για το αύριο είναι και για το σήμερα».

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης υποστήριξε ότι τα νέα παιδιά αποτελούν το μεγάλο κεφάλαιο της χώρας: «Δεν θέλω με κανέναν τρόπο ούτε εγώ, ούτε κανένας από την κυβέρνηση μας να περιορίσει τις φιλοδοξίες τους, να της βάλει ένα προκρούστη είναι πολύ σημαντικό να διατηρούν υψηλές προσδοκίες και υψηλή κριτική». Ο κ. Γεραπετρίτης κάλεσε τους νέους: «Απέναντι στην κυβέρνηση μας να έχουν πολύ μεγάλες απαιτήσεις από την κυβέρνηση μας και κυρίως να πιστεύουν και να έχουν φιλοδοξίες και να είναι αισιόδοξοι»

Ο υπουργός Επικρατείας, σε προσωπικό τόνο, υπενθύμισε ότι το 2019, είχε δεσμευτεί ότι η εκλογή του αποσκοπούσε στην εκπροσώπηση των νέων: «που δεν έχουν φωνή και τις επόμενες γενιές, που δεν θα αποκτήσουν άμεσα». Ανέδειξε ότι οι κυβερνητικές κεραιές καταγράφουν τις δύσκολες συνθήκες για τους νέους: «και βλέπουμε πολλές φορές την απογοήτευση και το θυμό. Βλέπουμε στους νέους να αποστασιοποιούνται από την πολιτική». Όπως εξήγησε: «η αποστασιοποίηση από την πολιτική οφείλεται και στο ότι αισθάνονται απομονωμένοι αλλά και πειδή η πολιτική δεν λογοδοτεί». Υποστήριξε δε, ότι εκεί είναι στραμμένο το κυβερνητικό ενδιαφέρον: «για αυτό προσπαθώ από την πρώτη μέρα να το ανατρέψουμε όχι πάντα με επιτυχία»

Ο κ. Γεραπετρίτης αναφέρθηκε στις κυβερνητικές πολιτικές που ήδη υλοποιούνται για τη στήριξη των νέων, όπως το πρόγραμμα για το πρώτο ένσημο, αλλά και για το νέο ασφαλιστικό. Υπενθύμισε δε, τη δημιουργία της νέας δημόσιας υπηρεσίας για την απασχόληση αλλά και για την ανάκτηση του εργατικού δυναμικού, όπως επίσης την καθιέρωση φορολογικών διευκολύνσεων, ελαφρύνσεων για εκείνους οι οποίοι επαναπατρίζονται. «Ιδιαίτερα σημαντικός νέων ανθρώπων έχει επανέλθει και βεβαίως παρεμβάσεις οι οποίες έχουν να κάνουν με το μέλλον των νέων ανθρώπων όπως είναι για παράδειγμα η κατάργηση της γονικής του φόρου γονικής παροχής ως 800.000 ευρώ για να μπορούν να αξιοποιούν οι νέοι άνθρωποι την περιουσία την πατρική και μητρική και να μην λιμνάζει η περιουσία αυτή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ