ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για εκλογές: Άνοιξη του 2023 οι κάλπες, χωρίς αλλαγή του εκλογικού νόμου

Μητσοτάκης για εκλογές: Άνοιξη του 2023 οι κάλπες, χωρίς αλλαγή του εκλογικού νόμου
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης CNN Greece/ Αλέξανδρος Γαστεράτος

Απορρίπτει κατηγορηματικά κάθε σενάριο πρόωρων εκλογών ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, διαμηνύοντας ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα εξαντλήσει την τετραετία και πως οι εθνικές κάλπες θα στηθούν την άνοιξη του 2023, χωρίς αλλαγή του εκλογικού νόμου.

«Αυτοδυναμία δεν σημαίνει μονοκρατορία της Νέας Δημοκρατίας», σημειώνει και ξεκαθαρίζει, πως στόχος του είναι μία δεύτερη αυτοδύναμη κυβερνητική θητεία, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα της Κυριακής».

«Οι εκλογές κερδίζονται στο Κέντρο» υπογραμμίζει, λέγοντας ότι έχει κάνει πράξη την πολιτική διεύρυνση με μία σειρά από πολιτικές που δεν θα ήταν προτεραιότητα για μία κεντροδεξιά κυβέρνηση, ενώ τονίζει ότι «κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα μπορεί να αλλάξει σε μια τετραετία».

«Αν όχι η Νέα Δημοκρατία, ποιος και με ποια πλειοψηφία;», διερωτάται και συμπληρώνει πως έχει σχέδιο με ορίζοντα 10ετίας για τη χώρα, ενώ καταλογίζει στην αξιωματική αντιπολίτευση παρωχημένη ρητορική.

«Στον ΣΥΡΙΖΑ λένε τα ίδια πράγματα, με τα ίδια πρόσωπα, με την ίδια ξύλινη γλώσσα, που χρησιμοποιούσαν το ‘12» λέει χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τα μέτρα στήριξης για το ρεύμα δηλώνει ότι είναι απολύτως κοστολογημένα, εκφράζοντας παράλληλα τη δυσαρέσκειά του για τα «αργά αντανακλαστικά» της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ενεργειακή κρίση.

Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις εκτιμά ότι «ίσως υπάρχει περιθώριο για θετική ατζέντα με την Τουρκία, χωρίς ένταση», ενώ το ζήτημα αναμένεται να τεθεί εμφατικά και κατά τη συνάντησή του με τον Τζο Μπάιντεν αλλά και κατά την ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού στο Κογκρέσο στις 17 Μαΐου.

«Η πρόσκληση να μιλήσω στο Κογκρέσο είναι πολύ τιμητική για εμένα και για την Ελλάδα» εξηγεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ