ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: «Η χαλαρή ψήφος σε δύσκολες στιγμές δεν είναι σοφή» - Στόχος η αυτοδυναμία της ΝΔ

Πέτσας: «Η χαλαρή ψήφος σε δύσκολες στιγμές δεν είναι σοφή» - Στόχος η αυτοδυναμία της ΝΔ
Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας INTIME

«Η χαλαρή ψήφος σε τέτοιες δύσκολες στιγμές δεν είναι κάτι σοφό», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στο ζήτημα της αυτοδυναμίας στις εκλογές, σε συνέχεια της ομιλίας του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο 14ο Συνέδριο της ΝΔ. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας, ο κ. Πέτσας επανέλαβε όσα είπε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για εξάντληση της τετραετίας, με χρονικό ορίζοντα τέτοιο, ώστε να αποδώσει το κυβερνητικό έργο, μήνυμα ξεκάθαρο τόσο για τα στελέχη της παράτασης όσο και για όλη την κοινωνία, όσον αφορά το ποιοι είναι οι στόχοι της κυβέρνησης.

«Ο πρωθυπουργός έβαλε τον πήχη ψηλά, διαμηνύοντας πως η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί με αποτελεσματικότητα, για να ξεπεράσουμε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Ο στόχος είναι καθαρός και είναι η αυτοδυναμία. Είμαι πεπεισμένος ότι θα πάρουμε την αυτοδυναμία. Είναι πολύ καθαρό, ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός ακουμπούν όλη την χώρα», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός.

Ζητούμενο για όλη την ελληνική κοινωνία την επόμενη μέρα, όπως είπε, είναι να ξεπεραστεί όσο πιο ανώδυνα γίνεται η εισαγόμενη ενεργειακή κρίση και να συνεχίσει να υλοποιείται η κυβερνητική πολιτική με μεταρρυθμίσεις, «που φέρνουν δουλειές και επενδύσεις στον τόπο». Αυτό που καίει τον κόσμο αυτή τη στιγμή, όπως συμπλήρωσε, είναι η ενεργειακή κρίση, εκφράζοντας την εκτίμηση, ότι θα ξεπεραστεί.

Ερωτηθείς, για το αν θα υπάρξουν και νέες παρεμβάσεις, δεν απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο:

«Το πόσο άνεση έχει το λογιστήριο του κράτους εξαρτάται από την εμπιστοσύνη. Η κυβέρνηση έχει κατακτήσει αυτή την εμπιστοσύνη και των επενδυτών και των αγορών. Επομένως όσο υπάρχει εμπιστοσύνη πάντα υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια για να στηρίζεται και το νοικοκυριό και η επιχείρηση σε μια δύσκολη συγκυρία. Με δεδομένο ότι είναι στο DNA μας η μείωση των φόρων και η στήριξη μέσω τέτοιων στοχευμένων ενισχύσεων των νοικοκυριών, όσο περιθώριο έχουμε και για όσο διάστημα χρειαστεί, αυτό θα επενδύεται και πάλι στην κοινωνία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ