ΠΟΛΙΤΙΚΗ

14o Συνέδριο ΝΔ: Στη γενιά των 40αρηδων και με πάνω από 7 στα 10 νέα πρόσωπα η Πολιτική Επιτροπή

14o Συνέδριο ΝΔ: Στη γενιά των 40αρηδων και με πάνω από 7 στα 10 νέα πρόσωπα η Πολιτική Επιτροπή
Στιγμιότυπο από την ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο κλείσιμο των εργασιών του 14ου Συνεδρίου της ΝΔ INTIME

Τη γλώσσα των αριθμών για να αποδείξει ότι και στο 14ο Συνέδριο επετεύχθη ο στόχος της ανανέωσης επιστρατεύει η Νέα Δημοκρατία. Κύρια αντανάκλαση τους, αποτελούν σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά δεδομένα που έχουν στη διάθεσή τους, οι επιτελείς της οδού Πειραιώς, τα εκλογικά αποτελέσματα για την ανάδειξη της νέας Πολιτικής Επιτροπής.

Το ανώτατο κομματικό όργανο περνάει στα χέρια της γενιάς των 40άρηδων με σημαντική κυριαρχία των υποψηφίων που προέρχονται από τα σπλάχνα της γαλάζιας νεολαίας. Συγκεκριμένα το 75% στη σύνθεση της Πολιτικής Επιτροπής που προέκυψε μετά την διαδικασία της Κυριακής, είναι νέα πρόσωπα, ενώ και ο μέσος όρος της ηλικίας των νέων μελών υποχώρησε κατά 8,5 χρόνια.

Σε αμφότερες τις κατηγορίες κατατάσσονται μέλη όπως η πρώτη σε σταυρούς Όλγα Μαγγανά, μια νέα μητέρα από το Λαύριο, αλλά και στελέχη με ισχυρές αναφορές στην ΟΝΝΕΔ, όπως ο Αχιλλέας Κέλλας, ο Αλέξανδρος Μίχας, ο Μάνος Κασελάκης, ο Ζήσης Ιωακείμοβιτς, ο Απόστολος Μπακόλας, ο Νίκος Λυσιγάκης.

Συνολικά στην εκλογική διαδικασία συμμετείχαν 1.696 σύνεδροι, εκ των οποίων το 30% ψήφισαν μέσω της ψηφιακής κάλπης του συστήματος «ΖΕΥΣ».

Η ακτινογραφία των τριήμερων εργασιών αναδεικνύει σύμφωνα τα στελέχη της οδού Πειραιώς, ότι το 14ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ήταν ένα από τα πιο δυναμικό, τα πιο μαζικά και τα πιο ουσιαστικά συνέδρια του κόμματός μας. Σε αυτό κατατείνουν σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης και τα στατιστικά της συμμετοχής. Συνολικά συμμετείχαν 2.500 σύνεδροι και 6.000 παρατηρητές από όλη την Ελλάδα, ενώ οι ομιλητές στις έξι θεματικές ενότητες ξεπέρασαν τους 270.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ