ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: «Στη "ρήτρα Μητσοτάκη" να αντιτείνουμε τη ρήτρα πολιτικής αλλαγής που έχει ανάγκη ο τόπος»

Τσίπρας: «Στη "ρήτρα Μητσοτάκη" να αντιτείνουμε τη ρήτρα πολιτικής αλλαγής που έχει ανάγκη ο τόπος»
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στη Βουλή INTIME

Παρέμβαση για τη ρήτρα αναπροσαρμογής και την ακρίβεια πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή. 

«Δεν είναι δυνατόν, να κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε και να προσπαθείτε να μετατρέψετε τη νύχτα σε μέρα, να κάνετε το άσπρο μαύρο», είπε κατά την έναρξη της ομιλίας του ο κ. Τσίπρας, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για «έλλειμμα ενσυναίσθησης» ως προς το τι συμβαίνει στην κοινωνία και προσωπικά τον πρωθυπουργό, ότι «ακούει όσα εντέλλονται οι πάροχοι και η διαπλοκή». Μάλιστα για τον πρωθυπουργό είπε, ότι κάνει συνέχεια διαγγέλματα για μέτρα προστασίας, τα οποία οι πολίτες δεν βλέπουν.

«Σταματήστε να υποβαθμίζετε τους πολίτες και να υποτιμάτε τη νοημοσύνη τους και κυρίως, σταματήστε να τους κατηγορείτε ότι είναι και τζαμπατζήδες», είπε, καλώντας τη ΝΔ να πληρώσει τα χρέη της προς το Δημόσιο. «Δεν είναι επιλογή των πολιτών να μην πληρώσουν, είναι αδυναμία».

«Θέλω να καταθέσω την αγωνία μας και τον προβληματισμό μας, γιατί τα μέτρα που ανακοινώσατε αφήνουν για μία φορά ακόμη ανέγγιχτο τον μηχανισμό της αισχροκέρδειας», είπε ο κ. Τσίπρας.

Αναφορικά με την αναδρομική επιστροφή χρημάτων για το διάστημα Δεκεμβρίου 2021 - Μαΐου 2022, σημείωσε, πως βάσει των χρημάτων που έχουν προϋπολογιστεί για την επιδότηση, αντί για 600 ευρώ, οι πολίτες θα δουν στο τέλος επιστροφή 50 ευρώ.

«Καταθέτουμε μια τροπολογία και σας ζητούμε να την υπερψηφίσετε, αν θέλετε να στηρίξετε μια κοινωνία που υποφέρει. Όσο διαρκεί η κρίση και αναμένουμε την κρίση της ελληνικής Δικαιοσύνης για τη νομιμότητα της ρήτρας αναπροσαρμογής, να μην κόβετε το ρεύμα στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις» πρόσθεσε, καλώντας την κυβέρνηση, να προχωρήσει σε ουσιαστικά μέτρα ώστε να παρέμβει το κράτος στη χονδρική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. «Ενεργοποιήστε τον αναπτυξιακό ρόλο της ΔΕΗ, ώστε να μην λειτουργεί μόνο για την κερδοφορία της», πρόσθεσε.

Ακόμη, σημείωσε, ότι «η ΡΑΕ διαδίδει δεξιά κι αριστερά διαρροές χωρίς να δώσει τα ακριβή νούμερα, ως οφείλει να κάνει, να ενημερώσει τον λαό και το κοινοβούλιο πόσα είναι τα υπερκέρδη». «Σιγά μη φορολογήσει ο κ. Μητσοτάκης τους φίλους του που έχουν μπει στη ΔΕΗ ως μέτοχοι και παίρνουν τα μερίσματα ή τους ιδιώτες», σχολίασε.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κάλεσε τους πολίτες, κάθε κομματικής προτίμησης, «να αντισταθούν στη χυδαία αισχροκέρδεια και εκμετάλλευση του μόχθου τους, στην ανοχή και τη συνενοχή της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη». «Στη ρήτρα αναπροσαρμογής που εμείς την ονομάζουμε "ρήτρα Μητσοτάκη", να αντιτείνουμε τη ρήτρα πολιτικής αλλαγής που έχει ανάγκη ο τόπος, το συντομότερο. Όσο παραμένει αυτή η κυβέρνηση στην εξουσία, τόσο συσσωρεύονται δεινά και δυσκολεύει η επόμενη μέρα, η μέρα της ανοικοδόμησης της κοινωνίας και της οικονομίας», είπε χαρακτηριστικά.

Η παρέμβαση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη Βουλή:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ