ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Διάλογος» μέσω ανακοινώσεων Μπακογιάννη-Θεοδωρικάκου για την εγκληματικότητα στην Αθήνα

«Διάλογος» μέσω ανακοινώσεων Μπακογιάννη-Θεοδωρικάκου για την εγκληματικότητα στην Αθήνα
O Κώστας Μπακογιάννης επεσήμανε την ανάγκη αντιμετώπισης του προβλήματος ασφάλειας στην Αθήνα με τον κ. Τάκη Θεοδωρικάκο να τον προσκαλεί να συμμετέχει στις επόμενες επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. INTIME / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Το πρόβλημα της εγκληματικότητας στην Αθήνα βρέθηκε στο επίκεντρο ανταλλαγής ανακοινώσεων και διαρροών μεταξύ του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου.

Ο δεύτερος γύρος αιχμηρών διαρροών ξεκίνησε από τον δήμο Αθηναίων, όταν πηγές απάντησαν στην ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη λέγοντας: «Ο Υπουργός ας περπατήσει στους δρόμους και τις γειτονιές της Αθήνας για να δει και των κατοίκων τις πραγματικότητες. Ο Δήμαρχος θα τον συνοδεύσει και θα τον ξεναγήσει ευχαρίστως. Αλλη ανακοίνωση, δήλωση, ανάρτηση, δεν έχει. Δεν είναι δική μας δουλειά αυτή.»

Με τη σειρά του το γραφείο τύπου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη απαντώντας στην πρόσκληση του δήμου Αθηναίων ανέφερε τα ακόλουθα:

«Θα είναι χρήσιμο στο δήμαρχο Αθηναίων να συμμετέχει από πιο κοντά στις επόμενες επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στο κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας για την αντιμετώπιση των παράνομων μεταναστών του παραεμπορίου και οποιουδήποτε παρανομεί. Εκτός αν πιστεύει ότι δεν είναι χρήσιμες αυτές οι δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας».

Μπακογιάννης καλεί Θεοδωρικάκο - Τι απαντά το υπουργείο

Του παραπάνω «διαλόγου» μέσω διαρροών, είχε προηγηθεί αναφορά του Κώστα Μπακογιάννη για την ανάγκη δραστικής αντιμετώπισης του μεγάλου προβλήματος ασφάλειας που αντιμετωπίζει η Αθήνα.

Ο δήμαρχος Αθηναίων διατύπωσε, δε, αίτημα για συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να απαντά ότι ο κ. Μπακογιάννης έχει διαρκή συνεργασία με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριο Οικονόμου, σημείωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ειδικότερα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης εξέφρασε την ανάγκη για προληπτική, ενεργή και διαρκή αστυνόμευση στην Αθήνα. Επισήμανε παράλληλα ότι ο δήμος έχει εξαντλήσει τα μέσα και τις αρμοδιότητές του.

Ο κ. Μπακογιάννης ανέφερε ακόμη ότι ο δήμος έχει χαρτογραφήσει δρόμο και γειτονιά-γειτονιά το πρόβλημα ασφάλειας και έχει συντάξει το «μαύρο» χάρτη της παραβατικότητας στην πρωτεύουσα.

Επανέλαβε το αίτημα του για συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τάκη, έχουμε πρόβλημα και πρέπει να κάνουμε κάτι να το λύσουμε».

Υποχρεώνεται, όπως είπε, να θέσει το θέμα δημόσια, καθώς ο κ. Θεοδωρικάκος εδώ και ένα μήνα δεν ανταποκρίνεται στο αίτημα του για συνάντηση.

«Τον παρακαλώ εδώ και ένα μήνα να συναντηθούμε. Τάκη, έχουμε πρόβλημα και πρέπει να κάνουμε κάτι να το λύσουμε» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αθηναίων ξεκαθαρίζοντας: «Είμαι ο τελευταίος άνθρωπος που θέλει να παίξει πολιτικό παιχνίδι. Πιστεύω ότι αυτή είναι η καλύτερη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών και ο πρωθυπουργός επίσης».

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Υπάρχει συνεργασία με τον δήμο Αθηναίων

«Η πραγματικότητα είναι ότι ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Κώστας Μπακογιάννης, είναι σε συνεχή επαφή και συνεργασία με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριο Οικονόμου, ο οποίος παρακολουθεί από κοντά τις δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας για την ενίσχυση της ασφάλειας στο κέντρο και στις γειτονιές της Αθήνας, εκ μέρους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

»Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα, την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη με το Δήμαρχο Αθηναίων και άλλα στελέχη για την αντιμετώπιση του προβλήματος του παρεμπορίου. Επίσης, ο επικεφαλής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνση Αττικής είναι σε συνεχή και άμεση επικοινωνία με τους εντεταλμένους συμβούλους για θέματα ασφαλείας του Δήμου Αθηναίων.

»Πραγματικότητα είναι επίσης, οι αλλεπάλληλες δράσεις που έχει πραγματοποιήσει η Ελληνική Αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας το τελευταίο δίμηνο. Στις επιχειρήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν 2.585 έλεγχοι ατόμων, 617 προσαγωγές παράνομων μεταναστών, 23 συλλήψεις για ναρκωτικά και 13 συλλήψεις για παρεμπόριο.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ