Ψηφίστηκε απο τις επιτροπές το νομοσχέδιο για ασφαλιστικό και φορολογικό
Το δρόμο για την Ολομέλεια παίρνει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο μετά την έγκρισή του από την κυβερνητική πλειοψηφία στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής.
Η ψήφισή του αργά το βράδυ της Κυριακής έχει προφανή στόχο να αποτελέσει ένα επιπλέον διαπραγματευτικό χαρτί στα χέρια της κυβέρνησης και του Ευκλείδη Τσακαλώτου ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup τη Δευτέρα.
Το νομοσχέδιο που χαρακτηρίστηκε λαιμητόμος των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και έχει οδηγήσει σε μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων, καθώς προβλέπει περικοπές συντάξεων, εφάπαξ και λοιπών παροχών κατά 3,5 δις ευρώ, στηρίχθηκε μόνον από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, ενώ ορισμένα του άρθρα ενδέχεται να γίνουν δεκτά και από κόμματα της αντιπολίτευσης.
Η υπερψήφισή του και από τους 153 βουλευτές της πλειοψηφίας στην ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής που αναμένεται να ζητήσει η ΝΔ, αλλά και το ΚΚΕ την Κυριακή, θεωρείται βέβαιη και δεν αναμένονται εκπλήξεις ή διαρροές.
Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος μετά τις 261 αλλαγές της Πέμπτης, προχώρησε σήμερα σε 26 νέες νομοτεχνικές βελτιώσεις, ενώ έκανε γνωστό ότι αποδέχεται τροπολογία που συνυπογράφουν βουλευτές της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού για το συνταξιοδοτικό των ΑμεΑ, καθώς και τροπολογία για τη χρηματοδότηση των συνταξιοδοτικών οργανώσεων.
Άγρια κόντρα Λαζαρίδη - Πολάκη: «Είχες διπλά βιβλία, ένα για τα μαύρα» - «Σκασμός τώρα μιλάω εγώ»
14:55
Τζάαφαρ Τζάκσον για την ταινία «Michael»: Ήταν μια σουρεαλιστική και ταυτόχρονα πνευματική στιγμή (pics)
14:51
Ρωσία: Δύο νεκροί, χιλιάδες άστεγοι από τις πλημμύρες στο Νταγκεστάν (vids)
14:48
Ιράν: Πρόσχημα για την κλοπή εμπλουτισμένου ουρανίου η διάσωση του Αμερικανού πιλότου
14:40