ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παναγιώτοπουλος: Μακρύς ο δρόμος μέχρι την έγκριση των τουρκικών F-16 από το Κογκρέσο

Παναγιώτοπουλος: Μακρύς ο δρόμος μέχρι την έγκριση των τουρκικών F-16 από το Κογκρέσο
Σε ότι αφορά στη συμφωνία αμοιβαίας συνεργασίας Ελλάδας- ΗΠΑ ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε απογοητευμένος γιατί ναι μεν θα κυρωθεί, αλλά όχι με ευρεία πλειοψηφία Intime

«Μακρύ» χαρακτήρισε το δρόμο μέχρι να εγκριθεί από το Κογκρέσο η προμήθεια και αναβάθμιση από την Τουρκία των αεροσκαφών F-16, ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Υπάρχει ένα αίτημα της Τουρκίας για απόκτηση 40 καινούργιων και αναβάθμιση άλλων 80 αεροσκαφών», είπε στο πλαίσιο της συζήτησης για την κύρωση της συμφωνίας αμοιβαίας συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, σχολιάστηκαν πως πολλά ακούστηκαν παραμονές της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Ουάσινγκτον, ότι «να, ορίστε οι Αμερικανοί κλείνουν το μάτι στους Τούρκους και τους κάνουν το χατίρι».

Επισήμανε ωστόσο, πως «από αυτό το αίτημα της Τουρκίας μέχρι το άλλο έχει απόσταση». Προς επίρρωση δε, των ισχυρισμών του ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε πως ο ίδιος ο Χουλουσί Ακάρ έχει δηλώσει ότι είναι μακρύς και αβέβαιος ο δρόμος.

Στην ομιλία του υποστήριξε ακόμη πως σε ότι αφορά στα αμερικανικά όπλα, διαπραγματευόμαστε στο πλαίσιο του πλεονάζοντος υλικού ελικόπτερα black hawk και παράκτια περιπολικά island. «Έχουμε και άλλα που είναι υπό μελέτη και συζήτηση και εντάσσονται στην ευρύτερη συζήτηση την αλληνοαμερικανική για την άμυνα», είπε.

Σε ότι αφορά στη συμφωνία αμοιβαίας συνεργασίας Ελλάδας- ΗΠΑ δήλωσε απογοητευμένος γιατί ναι μεν θα κυρωθεί, αλλά όχι με ευρεία πλειοψηφία. «Πλέον για τους Αμερικανούς η Ελλάδα είναι ο πλέον βασικός και ο πλέον αξιόπιστος εταίρος στην περιοχή αυτός εις τον οποίον αξίζει κάποιος να επενδύσει», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ