ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποιες διαρροές φοβάται ο Τσίπρας στην ψηφοφορία του επίμαχου νομοσχεδίου

Ποιες διαρροές φοβάται ο Τσίπρας στην ψηφοφορία του επίμαχου νομοσχεδίου
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην τελική ευθεία είναι η προσπάθεια της κυβέρνησης για να στεγανοποιήσει την κοινοβουλευτική της ομάδα και να μην βρεθεί προ εκπλήξεων κατά την ψήφιση του ασφαλιστικού-φορολογικού νομοσχεδίου.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες από το κυβερνητικό στρατόπεδο, η μοναδική ανησυχία που υπάρχει είναι για τις προθέσεις του Γιάννη Μιχελογιαννάκη. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τοποθετηθεί πρόσφατα για τις προθέσεις του και το γεγονός αυτό προκαλεί μία ελαφριά νευρικότητα στο Μαξίμου για μία πιθανή έκπληξη από την πλευρά του κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας.

Ταυτόχρονα, θεωρούν ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκης Παπαδόπουλος θα ακολουθήσει την κυβερνητική γραμμή και παρά τις «προειδοποιητικές βολές» του σε πρόσφατη συνέντευξή του. Σε σχέση με την Πρωτοβουλία των 53, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αποτελεί μέλος της, «συνυπογράφει» το νομοσχέδιο και είναι πρωταγωνιστής στη διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων.

Χαρακτηριστική ήταν και η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, όπου και ανέφερε: «Θα την κερδίσουμε αυτήν τη μάχη, όπως κερδίσαμε όλες τις προηγούμενες μάχες που δώσαμε. Είναι τιμή και παράσημο τόσα πολλά και ισχυρά συμφέροντα να συνασπίζονται απέναντι μας. Οι μοναδικοί μας σύμμαχοι είναι η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, οι δημιουργικές δυνάμεις. Είναι όσοι και όσες περιμένουν από εμάς να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης τους. Εμείς θα βγάλουμε το φίδι από την τρύπα για να προχωρήσει ο τόπος. Συμπαγείς σαν μία γροθιά θα βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση και αμέσως μετά ξεκινάμε την πορεία για τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος. Βρεθήκαμε σε αυτά έδρανα για να υπηρετήσουμε αξίες, ιδανικά και οράματα. Είμαστε αποφασισμένοι και θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση για να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ