ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βροχή τροπολογιών στη Βουλή

Βροχή τροπολογιών στη Βουλή

Βρέχει τροπολογίες στη Βουλή στη συζήτηση του νομοσχεδίου που υπουργείου Παιδείας για την έρευνα με τον Νίκο Φίλη να αποδέχεται τις περισσότερες από αυτές, είτε είναι βουλευτικές, είτε συναδέλφων του υπουργών.

Μια από τις βουλευτικές τροπολογίες αθωώνει σύμφωνα με την αντιπολίτευση τους Γιώργο Σταθάκη και Κώστα Φωτάκη για την κακοδιαχείριση των κονδυλίων του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθώς όπως αναφέρεται στην αιτιολογική της έκθεση στόχος της ρύθμισης είναι η αποκατάσταση «της εύρυθμης λειτουργίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και προκειμένου να μην αναγκαστούν τα εν λόγω άτομα να καταβάλουν από την προσωπική τους περιουσία τα εν λόγω ποσά (με κίνδυνο κατασχέσεων, κλπ.), είναι αναγκαία η επίμαχη ρύθμιση, η οποία ορίζει ότι οι επίμαχοι καταλογισμοί δεν εκτελούνται».

Ο υπουργός Παιδείας αποδεχόμενος την τροπολογία έκανε λόγο για «μία διάταξη που αποκαθιστά τη νομική τάξη, τη δημοκρατία και τη δυνατότητα να λειτουργούν τα πανεπιστήμια χωρίς τέτοιου είδους παρεμβάσεις και προβλήματα».

Σύμφωνα με άλλη τροπολογία παρακάμπτεται το Ελεγκτικό Συνέδριο προκειμένου να πληρωθούν υπάλληλοι στην καθαριότητα. «Με την εν λόγω διάταξη θα αρθεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στην καταβολή των δεδουλευμένων του ως άνω προσωπικού και θα αντιμετωπισθούν ομοιόμορφα όλες οι περιπτώσεις συμβασιούχων που απασχολούνται
στον τομέα καθαριότητας», αναφέρεται στην τροπολογία που υπογράφουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Θελερίτη, Δημήτρης Δημητριάδης, Γιάννης Θεοφύλακτος, Σπύρος Λάππας, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και Συμεών Μπαλλής.

Αντιδράσεις ωστόσο, προκάλεσε και η αποδοχή από τον Νίκο Φίλη της τροπολογίας με την οποία αδιάθετα ακίνητα του υπουργείου Υγείας μεταφέρονται στο Υπουργείο Εργασίας. Ο εισηγητής του Ποταμιού Κώστας Μπαργιώτας σε δήλωσή του αναφέρει: «Νέα ήθη στη διαχείριση της περιουσίας του δημοσίου. Με τροπολογία στο νομοσχέδιο για την έρευνα, αδιάθετα ακίνητα του Υπουργείου Υγείας μεταφέρονται στο Υπουργείο Εργασίας των οποίων η αξιοποίηση γίνεται με την υπογραφή του Γενικού Γραμματέα Πρόνοιας και μόνο. Χωρίς καμία άλλη διαδικασία. Αποφασίζουμε και εκμισθώνουμε, εκποιούμε ή παραχωρούμε με ή χωρίς αντάλλαγμα, λέει η τροπολογία. Η κ. Φωτίου εισάγει στο Υπουργείο της καινούργιες μεθόδους real estate. Δεν χρειάζονται διάφανοι κανόνες. Φτάνει να εμπιστεύεσαι τυφλά το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου. Μπράβο!!!».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ