ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ: Το καλωσόρισμα του νέου πρέσβη στην Ελλάδα στο Blair House

Επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ: Το καλωσόρισμα του νέου πρέσβη στην Ελλάδα στο Blair House
Συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Τσούνη Twitter/@USEmbassyAthens

Στις ΗΠΑ βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όπου θα έχει συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν, ενώ θα παραθέσει και ιστορική ομιλία στο αμερικανικό Κογκρέσο.

Ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνης υποδέχτηκε το πρωί της Δευτέρας στο Blair House, στην Ουάσινγκτον, τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Εξωτερικών και Παιδείας, Νίκο Δένδια και Νίκη Κεραμέως.

«Καλωσορίσατε πρωθυπουργέ! Ο αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα τον υποδέχτηκε στην Ουάσινγκτον και το Blair House, στο οποίο κυματίζει η ελληνική σημαία. Σας ευχόμαστε τα καλύτερα για μια επιτυχημένη επίσκεψη», ανέφερε η αμερικανική πρεσβεία στην Ελλάδα στο Twitter.

Το πρόγραμμα των επαφών του πρωθυπουργού στην Ουάσινγκτον:

Ο πρωθυπουργός τη Δευτέρα 16 Μαΐου, στις 14:30 ώρα Ελλάδας, θα δώσει συνέντευξη στην εκπομπή Μόρνινγκ Τζο του τηλεοπτικού δικτύου MSNBC και στους δημοσιογράφους Joe Scarborough και Mika Brzezinski.

Στις 17:00 ώρα Ελλάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει σε ανοιχτή συζήτηση με συνομιλητή τον δημοσιογράφο David Ignatius, στο πανεπιστήμιο Georgetown University.

Στις 22:30 ώρα Ελλάδας ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν, στον Λευκό Οίκο.

Στις 00:00 ώρα Ελλάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρακαθήσει σε δεξίωση που παρατίθεται προς τιμήν του στον Λευκό Οίκο από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ.

Την Τρίτη 17 Μαΐου, στις 16:40 ώρα Ελλάδας, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Κογκρέσο, όπου θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι.

Στις 18:00 ώρα Ελλάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει ομιλία στην Κοινή Σύνοδο της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων. Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με την Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις.

Στις 19:00 ώρα Ελλάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρακαθήσει σε δεξίωση που παραθέτει προς τιμήν του η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Στις 2:10 ώρα Ελλάδας ο κ. Μητσοτάκης θα παρακαθήσει σε δείπνο με εκπροσώπους ελληνοαμερικανικών οργανώσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ