ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: 152.193 άνθρωποι ψήφισαν για την εκλογή προέδρου

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: 152.193 άνθρωποι ψήφισαν για την εκλογή προέδρου
Συνεχίζεται η καταμέτρηση για τη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα τελικά αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, με την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή να ανακοινώνει πως 152.193 άνθρωποι ψήφισαν για την εκλογή του προέδρου του κόμματος.

Μετά την ενσωμάτωση όλων των ψήφων ανά την επικράτεια, υπέρ της εκλογής του Αλέξη Τσίπρα ψήφισαν 150.853, 989 άτομα ψήφισαν λευκό και 351 ψηφοδέλτια ήταν άκυρα.

Η καταμέτρηση της ψηφοφορίας για τη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ συνεχίζεται έως την πλήρη ενσωμάτωση των εκλογικών τμημάτων της Αττικής.

Σε συνέντευξή του στο Blue Sky, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος δήλωσε:

«Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε χαρούμενοι. Μέχρι τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πολύ λιγότερα μέλη, το 2015 έγινε κυβέρνηση με τα μέλη του να ξεπερνούν οριακά τα 30.000. Αυτή τη στιγμή κατάφερε να έχει μία πραγματική αντιστοίχιση της κοινωνικής του δυναμικής σε επίπεδο κομματικών μελών. Το ότι καταφέραμε να έχουμε 110.000 νέα μέλη και 150.000 συνολικά να προσέρχονται στις κάλπες, δείχνει ότι ο κόσμος αγκάλιασε το μήνυμα της συμμετοχής σε αυτή τη διαδικασία».

Μιλώντας νωρίτερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Ionian TV», σημείωσε, ακόμα, ως καινοτομία της διαδικασίας ότι «ψήφισαν όλα τα ήδη εγγεγραμμένα μέλη του κόμματος για την Κεντρική Επιτροπή, κάτι που τολμά για πρώτη φορά ένα κόμμα» αλλά και το γεγονός ότι «στην Κεντρική Επιτροπή θα υπάρχει ισάριθμη εκπροσώπηση γυναικών και ανδρών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ