ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναστασιάδης για ομιλία Μητσοτάκη: Καθοριστική για τον αγώνα μας η ισχυρή θέση αρχών στο Κυπριακό

Αναστασιάδης για ομιλία Μητσοτάκη: Καθοριστική για τον αγώνα μας η ισχυρή θέση αρχών στο Κυπριακό
Ο κ. Αναστασιάδης σημειώνει πως επρόκειτο για ιστορική ομιλία που ανέδειξε το ρόλο της Αθήνας, αλλά και της Λευκωσίας για την ασφάλεια και τη συνεργασία στην περιοχή INTIME/ Δελτίο τύπου / POOL

Στην ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σημειώνοντας πως επρόκειτο για ιστορική ομιλία που ανέδειξε το ρόλο της Αθήνας και της Λευκωσίας για την ασφάλεια και τη συνεργασία στην περιοχή.

«Ιστορική η ομιλία του πρωθυπουργού της Ελλάδας στο Αμερικανικό Κογκρέσο. Ανέδειξε τον ρόλο Ελλάδας αλλά και Κύπρου για ασφάλεια και συνεργασία στην περιοχή μας. Καθοριστική για τον αγώνα της χώρας μας η ισχυρή θέση αρχών για το Κυπριακό» επισημαίνει σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Αναστασιάδης.

Την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο, διέτρεξαν σημαντικές αναφορές για την επίλυση του Κυπριακού.

«Μιλώντας για εχθρικές πράξεις, σας ζητώ, αξιότιμα μέλη του Κογκρέσου, μην ξεχνάτε την ανοιχτή πληγή που προκαλεί στον Ελληνισμό ατελείωτο πόνο τα τελευταία 48 χρόνια. Αναφέρομαι στην εισβολή και την επακόλουθη διχοτόμηση της Κύπρου. Αυτό το ζήτημα πρέπει να επιλυθεί, σε συνάρτηση με το Διεθνές Δίκαιο και στη γραμμή των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Όπως είπα χθες στον πρόεδρο Μπάιντεν, κανείς δεν μπορεί και κανείς ποτέ δεν θα αποδεχθεί τη λύση των δύο κρατών στην Κύπρο» επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε αναλυτικά

Τουρκία, Ουκρανία και ισχυρές ελληνοαμερικανικές σχέσεις - Τα μηνύματα Μητσοτάκη στο Κογκρέσο

Μητσοτάκης στο Κογκρέσο: Δεν πρέπει να πετύχει ο Πούτιν στην Ουκρανία - Αναφορά σε Τουρκία, Κυπριακό

ΔΗΜΟΦΙΛΗ