ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδωνις Γεωργιάδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ διακατέχεται από μικροψυχία

Άδωνις Γεωργιάδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ διακατέχεται από μικροψυχία
«Η πολιτική θέλει μεγαλοσύνη και όχι μικροψυχία», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης. INTIME NEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Μικροψυχία καταλόγισε την Τετάρτη στον ΣΥΡΙΖΑ ο Άδωνις Γεωργιάδης για τα σχόλια που έγιναν από στελέχη του μετά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο.

«Δεν μίλησε ως πρόεδρος της ΝΔ αλλά ως πρωθυπουργός της Ελλάδας κι αντί να πείτε "εύγε", βγήκε ο κ. Σκουρλέτης και χαρακτήρισε διασκεδαστική την ομιλία, για την οποία δεν υπάρχει Έλληνας που να μην αισθάνθηκε υπερήφανος», είπε - μεταξύ άλλων - ο υπουργός Ανάπτυξης και αναφέρθηκε στους διθυράμβους παραγόντων της αμερικανικής πολιτικής σκηνής.

«Η πολιτική θέλει μεγαλοσύνη και όχι μικροψυχία», ανέφερε και συμπλήρωσε πως εάν ήταν ο Ερτογάν στη θέση του πρωθυπουργού η αντιπολίτευση θα έλεγε πως «έσκισε» ο Τούρκος πρόεδρος. «Τώρα που τα έκανε αυτά ο Κ. Μητσοτάκης εσείς δείχνετε απρέπεια και λετε ότι δεν ανέφερε τη λέξη Τουρκία, όταν όλη η ομιλία του ήταν για την Τουρκία κι ο κ. Σκουρλέτης βγήκε κι είπε πως ήταν διασκεδαστική ομιλία», τόνισε και σχολίασε πως πάνω απ’ όλα είναι το εθνικό συμφέρον.

Ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε πως οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι στο καλύτερο σημείο από ποτέ και προς επίρρωση των ισχυρισμών του αναφέρθηκε στις αμερικανικές επενδύσεις της Microsoft της Pfizer και της Google στην Ελλάδα.

«Από χειροκροτήματα πήγαμε καλά, δεν ξέρω τι γίνεται από δεσμεύσεις», σχολίασε ο Κώστας Ζαχαριάδης από τον ΣΥΡΙΖΑ και υποστήριξε ότι θα υπήρχαν πολλά αρνητικά σχόλια εάν ο κ. Τσίπρας ήταν στη θέση του κ. Μητσοτάκη και δεν έκανε στην ομιλία στο Κογκρέσο αναφορά στην Τουρκία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ