ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκυλακάκης: Συμφέρουσα για κάθε μικρή επιχείρηση η συνεργασία/συνένωση με ομοειδείς επιχειρήσεις

Σκυλακάκης: Συμφέρουσα για κάθε μικρή επιχείρηση η συνεργασία/συνένωση με ομοειδείς επιχειρήσεις
Παρέμβαση του αναπληρωτή ΥΠΟΙΚ στην επιτροπή όπου συζητήθηκε το νομοσχέδιο για την παροχή φορολογικών κινήτρων για τη συγχώνευση μικρών επιχειρήσεων INTIME / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Οφέλη για την ανταγωνιστικότητα μιας μικρής επιχείρησης αποτελεί η λύση της συνεργασίας ή της συνένωσης με άλλες ομοειδείς επιχειρήσεις σύμφωνα με τον Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σε παρέμβασή του στην επιτροπή όπου συζητήθηκε το νομοσχέδιο για την παροχή φορολογικών κινήτρων για τη συγχώνευση μικρών επιχειρήσεων, επεσήμανε ότι και στο παρελθόν υπήρξαν επιτυχημένες συνεργασίες επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνταν στον τομέα του επίπλου, στους θερμοσίφωνες αλλά και συνεταιριστικά σχήματα κυρίως από υδραυλικούς και ηλεκτρολόγους.

«Με τα ισχυρά κίνητρα που δίνουμε στις μικρές και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, θα σπάσει ο φαύλος κύκλος της φοροδιαφυγής, ενώ αυτές θα αποκτήσουν τραπεζικό προφίλ, καθώς λόγω της φοροδιαφυγής δεν έδειχναν τζίρο και κέρδη, με αποτέλεσμα να μην έχουν πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα», ανέφερε ο κ. Σκυλακάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ