ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στο Facebook: Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου δεν είναι πια κοντά μας

Μητσοτάκης στο Facebook: Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου δεν είναι πια κοντά μας

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτηση που έκανε το απόγευμα της Πέμπτης στη σελίδα του στο Facebook, εξέφρασε τη θλίψη του για το θάνατο του διάσημου μουσικοσυνθέτη, Βαγγέλη Παπαθανασίου.

«Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου δεν είναι, πια, κοντά μας. Για όλον τον κόσμο, η θλιβερή είδηση δηλώνει πως το παγκόσμιο μουσικό στερέωμα έχασε τον διεθνή Vangelis. Τον πρωτεργάτη του ηλεκτρονικού ήχου, των Όσκαρ, της Μυθωδίας και των μεγάλων επιτυχιών», έγραψε ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του στο Facebook.

«Για εμάς τους Έλληνες, όμως, που ξέρουμε ότι το δεύτερο όνομά του ήταν Οδυσσέας, σημαίνει ότι ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι του στους Δρόμους της Φωτιάς. Από εκεί θα μας στέλνει πάντα τις νότες του», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δένδιας: Τον αποχαιρετούμε με ένα μεγάλο «ευχαριστώ»

«Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου υπήρξε ένας σπουδαίος Έλληνας μουσικοσυνθέτης που διέπρεψε σε παγκόσμιο επίπεδο. Τον αποχαιρετούμε με ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για όσα προσέφερε στη Μουσική, στον Πολιτισμό και στην Ελλάδα», αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες μουσικοσυνθέτες που ήταν γνωστός στο εξωτερικό ως Vangelis, πέθανε την Τρίτη σε νοσοκομείο της Γαλλίας, όπου το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν με Covid-19.

Την είδηση επιβεβαίωσε το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί τον Βαγγέλη Παπαθανασίου.

«Με μεγάλη μας θλίψη ανακοινώνουμε ότι ο μεγάλος Έλληνας Βαγγέλης Παπαθανασίου έφυγε από τη ζωή αργά το βράδυ της Τρίτης 17 Μαΐου», αναφέρει η ανακοίνωση.

Πέθανε ο σπουδαίος Έλληνας μουσικοσυνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ