ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με αναφορές στις τουρκικές προκλήσεις το καλωσόρισμα Τασούλα στον νέο Αμερικανό πρέσβη

Με αναφορές στις τουρκικές προκλήσεις το καλωσόρισμα Τασούλα στον νέο Αμερικανό πρέσβη
Ο νέος Αμερικανός πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνης INTIME

Να λάβουν τέρμα οι τουρκικές απειλές επεσήμανε στην πρώτη του, εθιμοτυπική συνάντηση με τον νέο πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνη, ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας.

«Σήμερα η Ελλάδα είναι παράγοντας σταθερότητας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο αλλά και μια χώρα που δέχεται απειλές από την Τουρκία και αυτές πρέπει να λάβουν τέρμα», υπογράμμισε ο κ. Τασούλας και συμπλήρωσε πως «δεν δικαιούται καμία χώρα να δημιουργεί κρίση μέσα στην κρίση του πολέμου της Ρωσίας, οι χώρες είναι για να συνεργάζονται και όχι για να πολεμούν».

Για το εξαιρετικό επίπεδο στο οποίο βρίσκονται οι σχέσεις και το οποίο επισφραγίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα από την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, μίλησε ο νέος Αμερικανός πρέσβης και εξήρε την συμβολή της χώρας μας στις αρχές της δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής καλωσόρισε με ιδιαίτερα θερμά λόγια τον κ. Τσούνη, ενώ σε μια συμβολική χειρονομία του δώρισε ένα αναμνηστικό ασημένιο μετάλλιο που αναπαριστά τις ιστορικές επεκτάσεις της Ελλάδας μετά τους Βαλκανικούς Πολέμους και δείχνει -όπως είπε- την αποφασιστικότητα και την θέληση της χώρας μας να ζήσει ειρηνικά με τους άλλους λαούς. Ο Κώστας Τασούλας προσκάλεσε τον Τζορτζ Τσούνη στα Γιάννενα και εκείνος με τη σειρά του στην γενέτειρα του στην Ορεινή Ναυπακτία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ