ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την εργαλειοποίηση μεταναστών

Θεοδωρικάκος: Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την εργαλειοποίηση μεταναστών
Το δικό του μήνυμα μετά από το κρεσέντο προκλητικότητας από πλευράς της Άγκυρας στέλνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Δελτίο τύπου / POOL - Φωτογραφία αρχείου

Το δικό του μήνυμα μετά από το κρεσέντο προκλητικότητας από πλευράς της Άγκυρας στέλνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος σε tweet του τονίζει πως η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει την εργαλειοποίηση των μεταναστών.

«Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την εργαλειοποίηση μεταναστών και την παραβίαση της εθνικής μας κυριαρχίας. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να μπει στην Ελλάδα κανένας παράνομος μετανάστης!» γράφει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Υπενθυμίζεται πως η Τουρκία κλιμακώνει την αντιπαράθεση με την Ελλάδα μετά από το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και τις επαφές που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Μάλιστα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έφθασε στο σημείο να δηλώνει ότι δεν αναγνωρίζει πλέον τον Κυριάκο Μητσοτάκη και πως δεν θα του ξαναμιλήσει.

«Για εμένα δεν υπάρχει Μητσοτάκης. Δεν θα ξανασυναντηθώ ποτέ μαζί του», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος έπειτα από το υπουργικό συμβούλιο.

Ο Ερντογάν υποστήριξε ότι είχε συμφωνήσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μην συμπεριληφθούν τρίτες χώρες στη διαμάχη, αλλά ο Έλληνας πρωθυπουργός επέκρινε την Τουρκία κατά την ομιλία του στο Κογκρέσο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από ελληνικές πηγές, είναι ξεκάθαρο ότι ο σχεδιασμός που ξεδιπλώνεται από την τουρκική ηγεσία έχει ως ορόσημο την επικείμενη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στα τέλη του ερχόμενου μήνα.

Έως τότε εκτιμάται ότι θα κορυφωθούν και οι σπασμωδικές κινήσεις αλλά και οποιαδήποτε ενέργεια θα επιτρέψει στον Ταγίπ Ερντογάν να «πλασαριστεί» σε καλύτερη θέση στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τους συμμάχους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ