ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για τα «κίνητρα ανάπτυξης επιχειρήσεων μέσω συνεργασιών»

Βουλή: Συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για τα «κίνητρα ανάπτυξης επιχειρήσεων μέσω συνεργασιών»
Στο νομοσχέδιο έχουν κατατεθεί δύο υπουργικές και μία βουλευτική τροπολογία ΙΝΤΙΜΕ

Ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση και ψήφιση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Οικονομικών για τα «Κίνητρα ανάπτυξης επιχειρήσεων μέσω συνεργασιών και εταιρικών μετασχηματισμών».

Το νομοσχέδιο εισάγεται στην Ολομέλεια μετά την κατά πλειοψηφία ψήφισή του από τη ΝΔ στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων.

ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση επιφυλάχθηκαν για να τοποθετηθούν στη σημερινή συνεδρίαση, ενώ ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 το καταψήφισαν.

Μέχρι στιγμής, στο νομοσχέδιο έχουν κατατεθεί δύο υπουργικές και μία βουλευτική τροπολογία.

Η πρώτη υπουργική τροπολογία αφορά ρυθμίσεις θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών για τους καταπιστευτικούς λογαριασμούς, την εκπαίδευση προσωπικού της ΓΔΔΕ και της ΓΔΕΣΠ, τον υπολογισμό φόρου επί της αξίας ανά εμπράγματο δικαίωμα επί ακινήτου, την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ, για το Ταμείο Αρωγής και τον Λογαριασμό Κρατικής Αρωγής και για το προσωρινό μέτρο κρατικής ενίσχυσης βάσει του Προσωρινού Πλαισίου της ΕΕ για επιχειρήσεις με μεγάλες οικονομικές απώλειες σε περιοχές που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές.

Η δεύτερη υπουργική τροπολογία αφορά ρυθμίσεις για την επιτάχυνση επεξεργασίας αιτήσεων συνταξιοδότησης.

Επίσης, έχει κατατεθεί μία τροπολογία από τον αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή της ΝΔ Νικήτα Κακλαμάνη σχετικά με τον καθορισμό ανταλλάγματος παραχώρησης απλής χρήσης έκτασης αιγιαλού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ