ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Περισσότερες από 100 εταιρείες έδειξαν ενδιαφέρον για συναντήσεις στο Νταβός

Γεωργιάδης: Περισσότερες από 100 εταιρείες έδειξαν ενδιαφέρον για συναντήσεις στο Νταβός
«Το ενδιαφέρον των επενδύσεων στην Ελλάδα πάει καλά το 2022 και έτσι προβλέπεται και για το 2023» κατά τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη ΑΠΕ/ΜΠΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Αυξημένο είναι το επενδυτικό ενδιαφέρον ξένων εταιρειών για τη χώρα μας, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει συναντήσεις με εταιρείες κολοσσούς κατά τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε, ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα είναι παρά πολύ αυξημένο, ενώ «η χώρα μας για πρώτη φορά έχει δικό της χώρο στο Νταβός, το ελληνικό σπίτι». Ανέφερε ακόμη ότι περισσότερες από 100 εταιρείες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συναντήσουν τόσο τον ίδιο όσο και τους άλλους υπουργούς, κ. Δήμα και κ. Πλακιωτάκη.

Πάντως, στις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF), στο Νταβός της Ελβετίας που θα συμμετάσχει σήμερα, Τρίτη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συναντήσεις εκτός από παράγοντες επενδυτικών φορέων και με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ και τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ.

Ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ τόνισε ότι το ενδιαφέρον των επενδύσεων στην Ελλάδα πάει καλά το 2022 και έτσι προβλέπεται και για το 2023.

Σε ό,τι αφορά στην αγορά των καύσιμων, επισήμανε, ότι η παραβατικότητα των πρατηρίων υγρών καυσίμων για αθέμιτη κερδοφορία διαμορφώθηκε στο 26%, με βάση τους ελέγχους που έχουν ήδη διενεργηθεί από τα αρμόδια κλιμάκια τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Αυτό σημαίνει ότι 1 στα 4 πρατήρια λαμβάνει πρόστιμο. Πρόσθεσε, ότι ήδη έχει υπογράψει παρά πολλά πρόστιμα και μόλις επιστρέψει από το Νταβός θα υπογράψει πολλά ακόμη. «Έχουν ελεγχθεί 137 πρατήρια καυσίμων, έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία των στοιχείων για τα 64, βρέθηκαν παραβάσεις σε 17, ενώ θα ελεγχθούν τα υπόλοιπα 73 πρατήρια», υπογράμμισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ